måndag 19 december 2011

Ny minidator?

Mac mini-kopia?

Liten skön box.

Tänkte försöka fixa lite så jag har lite mer space att jobba på och grejer, 12,5" funkar ju men är helt klart gött med större och jag har ju ändå några datorer som ju går att jobba med. Att frakta med sig en fullstor dator är inte särskilt värt (eller möjligt tror jag) men jag funderar om jag ska bygga om min förra kontorsdator till ett mindre och snyggare chassi. Datorn är två år gammal men var topnotch på den tiden och sen dess har ju faktiskt inte klockfrekvensen för dator ökat supermycket utan det har ju kommit ett nytt fokus att få mer strömsnåla processorer.

Håller på att researcha lite vad mina alternativ är. Det finns lite mer slimma lådor så jag kan få ner det från 9,1 kg till 5kg ungefär med kostnad på 750 sek men då sparar jag egentligen bara 5 cm på höjden, 7 cm på bredden och 1 cm på djupet. Tillräckligt för att det då ska få plats i resväskan tillbaka men det är fortfarande en rätt fet box.

Mitt andra alternativ är att köpa ett gammalt moderkort för kanske 400 sek men i mini-atx-storlek vilket gör att jag kan köpa ett mini-itx-chassi. Eventuella problem är dock att fläktar osv ska få plats men tror jag är med på noterna nu, min fläkt är 100 mm och så länge de har plats för 120 mmare så bör det nog vara lugnt. Ett annat problem är ju dock nätaggregatet osv. Antar att alla vanliga nätaggregat funkar i mindre byggen men helst vill man nog ha ett modulärt nätaggregat i små områden eftersom det är ett helvete att dra alla sladdar. Modulärt innebär att du kan koppla bort alla sladdar du inte använder. Vi får helt enkelt ta det hemma i sverige, lite coolt kan det nog ändå bli. Får kolla runt lite forum etc och se vad som blir bra sen.

2 kommentarer:

  1. Hur gick det i starsturren?

    SvaraRadera
  2. Itm faktiskt (ovanligt!) men åkte på några sega händer så blev ingen stor cash direkt.

    SvaraRadera