torsdag 29 december 2011

Lilleplutten gör en comeback!

Min gamla netbook gör en comeback!
Som jag skrivit hade jag inte bangat att ha en liten läsplatta i de situationerna där jag har kopplat min ena dator någonstans och kollar på film etc. Kom dock på att jag ju har en liten 10"are nerpackade i flyttkartonger som jag använde väldigt flitigt innan så drog fram den och denna skriver jag på nu!

Huvudanledningen är att jag satt in rätt mycket skit nu i min lenovo 12,5" och även om det bara handlar om att rycka ut 2-3 sladdar och sätta i så är det gött att ha något fritt. Hursomhelst så kommer detta bli min nya setup i madrid sen. Det är riktigt coolt hur jag nu kan använda min pluttedator för en 24"-skärm och gött tangentbord så himla lätt. Slipper också tänka på vilken dator jag lagt filerna på, det är ju samma!

På tal om filer, kollar över hårddisken på datorn hemma i gbg och vi har alltså en extern på 1 tb och sen en intern hårddisk på 2tb. Trenden med laptops/ultrabooks i den inriktningen jag är intresserad av går ju emot SDD-diskar och där snackar vi 128 gb utrymme för zenbooken som är ute nu, inget som är svårt att fylla ut direkt. Dessutom börjar min 250 gb-disk på lenovon bli rätt full och jag upplever det som lite mindre rapp än när den var ny så vill lasta av lite skit. Tänkte därför att jag skulle testa hur lätt det är att starta upp någon server och använda utrymmet här hemma som en lastplats. Går tydligen att göra en egen dropbox-tjänst med ett nytt opensource-project men problemet är tyvärr att windows-versionen inte är stabil just nu utan funkar bara för linux och mac än så länge :(.

Så här kommer det se ut med min nya setup med storskärm!! Allt drivs med lilldatorn till höger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar