söndag 4 december 2011

Egna chips!


Tänkte att det inte borde vara så himla svårt att göra egna chips i micron och det var det inte heller. Eller, bara man hittar en bra lösning blir det bra. T ex så la jag mina chips på en tallrik först och de fastnade rätt hårt på porslinet så de flesta gick sönder när jag försökte bryta loss dom.

Hursomhelst så tror jag det blir bra om man hittar en bättre bakgrund (kanske non-stick-grej bara?) och sen bara finjusterar tider och temperaturer osv på sin micro. Första försöket så testade jag typ 3 minuter fullspeed, sen 3 minuter på 600 mhz och det blev rätt bra för den tjockleken. Nästa grej blev lite sämre men jag tror min tredje batch blev rätt bra.

Att använda mikron är ju för övrigt oftast ingen bra lösning men om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då?) så ser jag folk som steker sämre än vad micron gör men framförallt beror det ju på vad exakt man mikrar. T ex är kött och sånt som vill ha en bra konsistens ingen höjdare då det ju oftast bara blir torrt men chipsen ska ju vara torra liksom så det funkar. Bacon funkar förresten också förvånandsvärt bra om man bara hittar rätt tid. På min micro hemma tror jag det var 3:40 på 650 mhz på papper så blev de satan-i-mig mycket bättre än vad jag nånsin har stekt. Nåväl, tjing på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar