onsdag 21 december 2011

Framtida bussresor och pendling - nu och för åtta år sedan.

Vad jag hatade mest med att pendla när jag gick i gymnasiet i Borås var det faktum att det tog 45 pissiga minuter om jag ville komma hem eftersmo jag inte bodde i centrala Bollebygd utan sparade tid och energi att ta den supersega 404an istället för tåget (som väl tar 25 minuter) och man stannade på varenda jäkla hållplats som fanns på vägen till Bollebygd vilket kändes som rätt nära ett tusental. Problemet var att det fanns inget att göra än att bara vänta ut skiten. Det går väl i teorin att läsa en bok på en buss men det är i praktiken jäkligt ogött. Det var iaf smärtsamt och fruktansvärt tråkigt och jag lovade mig själv att jag skulle göra allt jag kunde för att slippa pendla i framtiden.

Detta var alltså ca åtta år sedan. Det var när jag inte hade pengar till att köpa en bärbar dator som för övrigt inte var bärbar på den tiden. Det var också långt innan iphones och androids var släppt och jag tror det var den tiden där jag hade en Sony ericsson K110 som kunde ta suddiga bilder med upplösningen 320x640 eller vad det nu var.

Nu sitter jag här på bussen ca åtta år senare med min 1,4 kg lenovo och finner helt plötsligt tanken på att pendla som något som faktiskt är positivt. Det är ju skitgött att ha lite tid utan internet där du kan göra lite bra saker. Du kan rensa inboxen och svara på mail (tack gmail offline), lägga upp en kalender eller som jag precis gjorde, skrev klart ett skolarbete. 

Tror denna stunden enkom övertygade mig om att pendlingsaspekten av att flytta in till Madrids centrum är något jag måste göra för nu är pendling inte längre något förfärligt tråkigt utan kanske bra. Detta förutsätter btw självklart att vi inte snackar om att köra bil eller behöva åka någon linje med typ 3-4 byten vilket sabbar hela idén. Nåväl, snart är jag framme, ha det gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar