måndag 10 oktober 2011

Juholt och Ohly är fem år?

"Socialdemokraterna och vänsterpartiet har valt att tacka nej till partiledardebatten för de vill inte stå på samma sida som sverigedemokraterna". Förstår helt klart den kanske något överdrivna poängen med att inte vilja förknippas med SD(överdrivna eftersom alla partier har ju redan, tack och lov) tagit tydligt avstånd SD) men är det bättre att verka som att man är 5 år gammal och vägra vara med? Stort skämt.

Jag tänkte först att blogginlägget skulle heta något med sandlåda men eftersom jag såg att SD sa ungefär samma sak i rapport häromdagen och att jag också vill ta avstånd så fick jag byta titel :).

PS: Sitter här och kollar nu och tänker att det vore intressant att se en RIKTIG debatt som INTE är baserat för att nämna massa skit som varje enkel människa vill höra utan en riktig logisk debatt där alla argument som inte håller inte tas upp. Där tar man upp riktig fakta. T ex så är det helt uppenbart att höjda arbetsgivarskatter är dåligt i en lågkonjunktur (MP) och som Björklund säger så är alla ekonomer i hela sverige överrens om just detta. Sen finns det ju sakfrågor utan ett definitivt svar men det finns också rätt och fel. Men hursomhelst så är stora grejen det faktum att vänstermänniskor tror att helt magiskt att sveriges BNP är fast och att tjänar folk 100 miljarder med skattesatsen 50% så får vi in 50 miljarder medans om vi sänker den till 30% så får vi bara in 30 miljarder. Jag tror egentligen alla förstår hur otroligt korkat denna tanke är. Vår konsumption är alldeles självklart beroende på skatten och att förneka detta är inte bara ignorant, det är också en tydlig brist på intelligens.

PS2: Jag lovade iofs mig själv att chilla lite med semi-okarismatiska inlägg men jag blir ärligt talat så fruktansvärt irriterad när viktiga saker negligeras.

3 kommentarer:

  1. Otroligt korkat att stava konsumtion med ett p.
    Får det att verka som att skribenten är fem år gammal.

    SvaraRadera
  2. Ahh, man tänker lite mer engelska här och det är ju consumption. Ledsen om du kände obehag när du fick ett P för mycket.

    SvaraRadera
  3. Obehaget kommer mest av din självpåtagna "von oben"-attityd.

    SvaraRadera