torsdag 30 september 2010

Yberman


Har ju tidigare haft fundering på att sova mindre och har ju läst en del om det där. Är också sugen på att ha en lite jämnare dygnsrytm för har ju vänt på dygnet lite väl mycket det senaste och det hela ska jag lösa med att gå ner i sömn. Den stora skillnaden jämtemot tidigare är att jag läste om folk som har tänkt lite samma sak och de gjorde som jag, gick ifrån att sova 6-8 timmar till 4 timmar på typ 1-2 veckor och känt sig trötta som tusan.

Läste om en läkare som spelar poker 3-4 timmar om dagen (fråga mig inte varför men det är iaf bekräftat sant) och är supernova elite på Pokerstars (kräver störda volymer). Försöker man detta projekt med något i stil med det som står ovan så får kroppen en chock men gör man det gradvis så hinner kroppen anpassa sig. Han skrev något i stil med att han började att gå ner 30 minuter mindre sömn antingen varje vecka eller varannan vecka och efter ett tag hade hans kropp lärt sig att klara sig på 3-4 timmars sömn utan att han kände sig seg.

Jag ska nog kopiera det där nästan rakt av. Först ska jag dock försöka hitta en lite bättre disciplin med sömntider. Om jag t ex känner runt 12 att jag aldrig kommer vara tillräckligt trött för att somna klockan typ halv två så får jag helt enkelt börja varva ner innan och inte bara gå direkt ifrån datorn till sängen. Vi pratar kanske att ligga i sängen och läsa 1,5 timma eller nåt i den stilen som jag normalt sett inte gör. Så nu ska jag försöka sova ganska exakt 7 timmar och ska använda min sleeptracker pro för att hålla stenkoll. Kanske lägger in data ifrån min sömn till datorn varje dag som ett sätt att hålla fokus. (Sleeptracker är en klocka som man har på sig när man sover och känner av din sömnfas och man kan sen få en sjysst graf på det hela om man kopplar den till datorn :))

Alltsomallt så tror jag att man vänjer sig men eventuellt så kanske man blir liiiiite tröttare men knappt märkbart och fördelarna kommer nog helt garanterat överväga nackdelarna. För övrigt så vet jag inte riktigt hur lite sömn jag kommer gå ner på. Tror 5 timmar+ 30 min powernap känns fullkomligt tillräckligt just nu och jag ska nog inte go extreme och köra nån sorts polyfas-sömngrej där man sover typ 4-5 ggr per dag i korta intervaller.

PS: En viktig sak är nog att jag kommer på några sorts regler som hanterar situationer som kan störa planen. En sån regel kan t ex vara att det är OK att sova längre om man är bakfull men bara max 1 timma mer. En annan sån grej är att powernaps är helt OK men max 30-40 minuter isf. Andra regler skulle kunna vara nån sorts

1 kommentar:

  1. Prova att sova minst 8 timmar varje natt istället. Lovar att du kommer må bättre. Tror nog det är ev + för pokern också.

    SvaraRadera