torsdag 21 juli 2011

Skaffa barn utan pengar?

Är det bara jag som är kall och cynisk och stör mig folk som skaffar barn utan att kunna försörja barnen, och sen eventuellt, sitter och klagar i TV att de har så stora utgifter? Tycker folk rent allmänt borde vara rejält mycket mer restriktiva när det gäller att skaffa barn.

Rent allmänt tycker jag förresten inte att man ska behöva vara rik för att skaffa barn (fan va löjligt att jag ens känns behovet att förklara det) men att man verkligen borde ha (eller spara undan) en rejäl buffert innan man funderar på att skaffa barn. Detta innebär ju självklart gardering för ekonomiska kriser man också tillräckligt med pengar för att barnet ska kunna växa upp hyfsat normalt. De ska kunna ha möjlighet att gå på bio med sina kompisar, åka på enklare klassresor och liknande. Inget lyx som dyra kläder och liknande men inte heller bara mat och tak över huvudet.

Det låter egentligen absurt men de borde nästan finnas en lag som kräver x antal månads hyra+mat för varje barn utifall något skulle hända. Det är inte direkt så att det finns något värde att öka antalet människor på jorden utan tycker det verkar vara bättre om vi drar ner kraftigt på befolkningstillväxten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar