onsdag 13 juli 2011

Politiker-facebook

Såg på nyheterna att de finns ett "elitfacebook" som politiker använder vid möten för att kunna diskutera med varandra informellt. Någon typ av it-expert ifrån sverige var dock emot det här (han var tydligen rådgivare till svenska regeringen om IT eller nåt) och sa något i stil med "om du inte kan sitta i morgonsoffan och säga något för du inte kan stå för det så säg inte det då". Jag blir så fruktansvärt irriterad över sådana här grejer, man är ärligt talat riktigt korkad om man säger något sådant, det är verkligen inte ens åsikt utan direkt felaktigt.

Det bör vara tämligen uppenbart att offentlig politik och intern politik är helt olika saker. När mijöpartiet diskuterar med alliansen om eventuellt samarbete handlar det om att ge och ta. Det handlar om att miljöpartiet stödjer något för alliansen och i sin tur lovar alliansen att ge något som miljöpartier. Ett utbyte, en kompromiss. Antagligen handlar det ofta om ett direkt utbyte. NI röstar för, vi hittar på nåt, större subventioner för kollektivtrafi medans MP röstar någonstans för en friare invandringspolitik. Ett direkt utbyte.

Ett sådant utbyte ger INTE ett positivt sken om något sådant skulle uppmärksammas medialt. Det är dock uppenbarligen en typ av kompromiss. Och komprisser är positivt. Därför är det nödvändigt att det inte sker öppet.

Det var bara ett exmpel. Det problematiken mellan saker som är rätt som ändå inte är något som bör föras publikt. Jag skulle kunna fortsätta rätt mycket men jag tycker det är så fruktansvärt självklart att jag blir så irriterad och ska göra annat :).

Tjoo!

2 kommentarer:

  1. turre på casinot imon 50/50 nl plo 1100 kr 20k startmarker jag ska dit i varje fall

    /M

    SvaraRadera
  2. Är tyvärr rätt segt att få ut pengar på de sajter jag spelar på nu så har inte alltför mycket kontanter IRL tyvärr. Hojta däremot till om du vill käka där, de har en riktigt nice sydamerikansk meny nu som jag är sugen på.

    SvaraRadera