onsdag 2 november 2011

Ekonomiska depressionen och 80 / 20

Hej! Idag mår jag lite bättre ändå, jag fattar inte varför jag inte gick och köpte halstabletter, det var stora grejen igår. Inte bra! Imorgon tror jag dock jag blir helt frisk, det ska bli skönt, jag blir som sagt mycket trött och seg av att vara hemma för länge. Bör vara lite piggare idag så ska försöka få lite mer vettiga saker gjorda.

Kul igen att komma till en situation när mer pengar kommer in än vad som går ut och vi får försöka bestämma vad vi ska göra med vinsten. Får se om det fortsätter så eller om det bara var en oneoff, studieskulden ökar ju med 5k varje månad ungefär även om jag får det per halvår. Hursomhelst, här är min nya sparplan;


15% Resafond
5% Pension
10% Användning här
35% Spara online
15% Allmän spar (kapitalförsäkring)
5% Teknikfond
15% Fast sparkonto eller liknande lowrisk.

Egentligen tror jag dock det är ett rätt bra läge att köpa fonder osv men nu när studieskulden ökat med en massa och pokern legat lite i stiltje samtidigt som man ju använder varje månad så kan man ju komma i en situation där över 100% av ens networth ligger i fonder vilket inte känns helt perfa.

Därför spanade jag in lite fasta sparformer då och 6,25% på fundior känns rätt värt (dock bara upp till 50 000 kr men just nu duger det fint). Eller runt 4% som bäst med insättningsgaranti. Tror jag ska satsa på 80/20 när det gäller fonder / safe. Kanske lite mindre i säkra pengar i framtiden men den ekonomiska situationen känns väl inte alltför stabil just nu, på gott och ont.

Tycker förresten det känns lite intressant ändå att de säger att denna ekonomiska depressionen varit värsta på 80 år, nu är jag iofs inte direkt överdrivet insatt i världsekonomin och hur samhället varierat över tid men för mig känns det som att folk uppenbarligen har tillräckligt med pengar att slösa på saker de inte behöver och att man mest märker av det i form av att det nämns hela tiden på nyheterna. Nej, nu ska jag handla, sen duscha, sen plugga, sen lära mig spanska. sen får vi se. Tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar