torsdag 22 april 2010

En note om negativa kommentarer och min "pokerkarriär"

Är en person som sitter och klagar på mig i kommentarer då och då och jag tar inte illa av kritik, så länge den är befogad, något den väl är i detta fallet. Men jag ville ändå kommentera :).

Senaste kommentaren antyder att min "pokerkarriär" är lite misslyckad. Totalt sett (min livstid) så har jag gjort en timlön över 100 kr/h och det tycker jag är ok, inte bra men okej iaf. Förra året var dock ett helt misslyckat år och jag förlorade väldigt stora summor på väldigt höga nivåer, typ som när jag förlorade ca 100 000 kr på ungefär en timma på ett enda 100/200-bord. Det var dumt. Det var tom rejält dumt. Skulle jag dock hållt mig ifrån $30/60-200/400 så hade jag tjänat riktigt riktigt bra. En annan viktig faktor att bejaka; Som jag skrev i min summering av 2009 så nämnde jag att det var året som jag mådde som sämst. Det gjorde att jag kom in i ett mindset som inte var gjort för att ta kloka beslut, och det är nog också en stor anledning varför 2009 var ett så dåligt pokerår.

Så senaste 1,5 åren av min "pokerkarriär" har varit rätt misslyckad. Nu har jag för det mesta hittat disciplinen och även om jag inte vunnit så otroligt mycket i april så har jag ändå vunnit och jag tror nu jag har hittat det bra spelet igen. Och förhoppningsvis i framtiden så kan jag köpa en lägenhet med uteslutande vinstpengar, något som jag tror rätt få 23åringar faktiskt gör.

3 kommentarer:

  1. Det är inte menat som negativa kommentarer, mer en fundering från nån som inte spelar men försöker förstå. Du skrev att du var spelproffs i bloggen och då undrar jag bara hur det kommer sig att man kan benämna sig som proffs när man samtidigt tar csn-lån och behöver låna mer pengar? Betänk också att resonemang som "om jag bara" är väldigt farliga när det gäller spel. Låter också rätt galet med att förlora 1000 timlöner på en timmes spel. Nåt som tar 25 heltidsveckor att jobba tillbaka = ungefär ett halvår. Inte så värst professionellt imo! Hoppas det går bättre framöver.

    SvaraRadera
  2. Njaaaoo jag vet inte om jag kallade mig spelproffs. Men en inkomstkälla är det definitivt :).

    Gambling innefattar för övrigt mer än poker. Jag sysslar med casinobonusar som givit ungefär lika mycket som poker, jag sysslar ibland med +EVbets på sportsbettingen och allt det är gambling. Men som sagt, trots ett pissår 2009 så har jag tjänat mer än 100 kr/timman lifetime, så spelproffs om man bara baserar på poker stämmer ändå.

    Finns som sagt rätt få personer som har SPARAT UNDAN 1-3m av sin vinst. Det finns men dom är få. Det mest normala är att när man vinner så lever man mycket mycket dyrare.

    Nää det var dumt att spela så sjukt högt. Fast anledningen till att jag gick upp var att jag just då hade haft en fantastisk dag och vunnit 50k och kände för att testa vingarna men oerhört idiotiskt var det definitivt. Inte att spela där (det var 2 extremt dåliga spelare som jag kände sen innan) utan att spela där när jag inte hade kapital för det.

    SvaraRadera
  3. Just det ja, angående CSN-bidrag så är det himla sjysst ränta :). När jag vann rätt bra tog jag ändå CSN-bidrag och sparade undan en hel del i fonder.

    SvaraRadera