fredag 12 mars 2010

Hälsa

Jag minns att jag läste en artikel och peder lahm skrev att standard hälsning på östermalm var en kram och så frågar man hur det står till och även om man har brutit benet och ens syster dog igår så svarar man "det är bra". Är det så i resten av sverige? Säger man hur allt är eller ska man alltid svara med samma svar? Jag måste säga att jag verkligen inte vet den sociala koden här. Berätta för mig!!

4 kommentarer:

  1. Det beror på hur pass väl man känner den man hälsar på. Är det inte en av sina allra närmaste vänner så är det ohyfsat att berätta om vad som är dåligt. Det ses som att man alltid bara klagar.

    SvaraRadera
  2. Ahh det var typ så jag uppfattat det också. Men om man berättar när saker är bra så borde det väl liksom bli en mix av bra och dåligt?

    Säger man typ:
    Ahh det är jättebra, fick precis ett nytt jobb
    Det är väl sådär, jag fick precis sparken.

    Så är det ju typ jämt?

    SvaraRadera
  3. Jo, men grejen är att som frågar egentligen inte är särskilt intresserad av detaljerna, varken om de är bra eller dåliga, utan det är bara en tom fras.

    SvaraRadera
  4. Hmm okej. Fan va stört ändå, jag är genuint intresserad av alla jag frågar "hur mår du?" och vill gärna veta så mycket som möjligt förutsatt att det kan summeras i en mening. Aja, alla är uppenbarligen inte som jag.

    Tack för hjälpen :), får hålla tillbaka lite då.

    SvaraRadera