onsdag 25 augusti 2010

Tvingat vaken

Jag skriver ofta om att jag försöker hålla normala tider. Det är också mitt mål. Men när det sitter en jubelidiot och bara skänker bort pengar så måste man ju utnyttja detta faktum. Ligger i sängen och spelar med laptopen och har nu vunnit $2600. Rätt sweeeeeeet :D. Hursomhelst så får jag väl lägga mig snart :).

19 kommentarer:

  1. Sweeeeeeet!!! :) Sjukt nice!
    Vilken limit var det??

    SvaraRadera
  2. 5/10, 10/20 och 15/30. Lite högre alltså men rullen är ju större nu och jag tycker det är OK att göra skott förutsatt att jag sätter min stoploss. Hade jag loosat $400 hade jag stuckit direkt. Hade position på värsta fisken.

    SvaraRadera
  3. Hur stor är rullen nu då?

    SvaraRadera
  4. Kommer nog aldrig nånsin säga en exakt siffra (så du vet) men den är hälsosam nu men jag måste nog ta ut en stor del av den nu pga att jag köpt en vägg + TV + skit vilket är mer än normalt. Men i denna takten så har jag snart massa pengar :P (hoppas jag :D)

    SvaraRadera
  5. Du hade 6000 tidigare. Den är större nu iaf då? Känns som om du tappat enorma summor med tanke på att du väl har spelat 100/200, eller iaf 50/100?

    SvaraRadera
  6. Jupp, jag har tappat enorma summor. Fast när jag spelade som högst så var det liksom efter en dag där jag låg +5000$ och så såg jag en fisk så gick jag upp. Typ så. Men ja, har gjort rejäla dips.

    SvaraRadera
  7. Utan rakeback och bonusar så kan man säga att du är totalminus under din karriär eller är jag ute och cyklar? Kan du inte berätta lite hur din pokerkarriär sett ut? Typ hur du började, vilka spel och stakes (& sajter/nätverk) du spelat och sedan skiftat mellan under din karriär? Vilka var drömmarna och målen och vilka är de nu? Jag funderar själv på om jag ska våga ta steget till att bli pokerspelare på heltid och har förstått att man kan tjäna bra på att vara en så kallad rejkbackgrinder, vilket jag antar att du kan beskrivas som?

    SvaraRadera
  8. Vaddå utan rakeback? Du kanske missuppfattar, raken tas ifrån vinsten? Så när jag rejkar $20 000 per månad så tas rejken varje gång jag vinner en pott. Skulle det vara rejkfritt skulle det alltså läggas till $20 000 till min vinst. En spelare på samma nivå NL rejkar kanske $4000 eller nåt per månad, om ens det.

    Tack för förolämpningen förresten, lär inte svara på nåt mer inläggen av den stilen. Jag har haft en av FL SH-världens absolut högsta winrates och sen drabbades jag av en flickvän som åt upp min själ vilket direkt utlöste ett pissigt pokerår. Kan för övrigt påpeka att jag har mött 2 enda regs som vågat spela emot mig när jag startar games, resten tar sit out. Vissa regs gör så automatiskt (vilket inte betyder nåt) men de flesta inte.

    Däremot kan jag skriva om hur jag började och vad mina mål är. Började spela 200 SEK per månad på 1/2 fixed och det är helt löjligt lite cash såklart så bustade oftast innan månaden var slut. Sen hittade jag 2+2 och det gick bättre. Läste en hel del pokerböcker och fick en TAG-spelstil och efter det gick det rätt bra utan att tjäna några stora summor på 1/2 och sen 2/4 och sist 3/6. Därefter fick jag ett erbjudande om att få 125% rakeback som prop på Betfair. Kravet var dock att spela som lägst 5/10. Eftersom jag fick veckobetalningar osv blev jag medveten om hur stört mycket man rejkar i FL SH. Spelet där var dessutom helt stört löst och jag vann helt stört på den sidan, både i RB och spelvinst. Gick sen upp till 25/50$ där och vann helt stört mycket där, hyfsat säker på att ingen vann mer än mig i de gamsen, både i form av BB/100 och i $ (eftersom jag antagligen spelade mest, eller näst mest händer) och livet var rätt gött. Hyrde en assistent som hämtade kaffe, städade och gjorde snacks till mig och därigenom träffade jag mitt ex. Det var en sjuk omställning, först och främst eftersom jag inte var van att kompromissa och tänkte inte riktigt på ett kvinnligt sätt så ofta. Det i kombination med att hon är extremt känslig (själverkänt) ledde till att hon ofta blev ledsen/arg över saker och det tog väldigt mycket på mig och henne. Det var i januari (2009) när vi började träffas som jag hade min första katastrofmånad och förlorade 80 000 kr. Månaden efteråt förlorade jag 144 000 kr. Därifrån blev det ännu jobbigare eftersom jag vann en hel del på lägre nivåer men som sagt hade helt sicka runs på 50/100. En YBERfisk förlorar väl kanske 5-9 BB/100 och en dålig reg förlorar ca 0.5-1 BB/100. Jag förlorade nåt i stil med 15 BB/100 på kanske 25 000 händer (har inte databasen här).

    Därefter började jag multitabla allt hårdare för att på så sätt "grinda" in cashen. Detta behöver inte vara en dålig idé nödvändigtvis men det är ingen bra idé när ens game är lite off. Jag spelade in lite videos och la upp och folk mestadels sa att det var helt sick hur jag kan missa 9 av 10 drag men i nån video kom jag bara på mig själv med att göra lite saker som nåt jävla ticks eller nåt, helt ologiska. Så jag bestämde mig för att köra färre bord och gå ner och sen dess har jag mestadels vunnit helt OK med en sjysst timlön även om det varit dips och det är väl mer eller mindre nu som jag känner att jag fått tillbaka självkänslan igen. Typ nåt sånt.

    SvaraRadera
  9. Vaddå utan rakeback? Du kanske missuppfattar, raken tas ifrån vinsten? Så när jag rejkar $20 000 per månad så tas rejken varje gång jag vinner en pott. Skulle det vara rejkfritt skulle det alltså läggas till $20 000 till min vinst. En spelare på samma nivå NL rejkar kanske $4000 eller nåt per månad, om ens det.

    Tack för förolämpningen förresten, lär inte svara på nåt mer inläggen av den stilen. Jag har haft en av FL SH-världens absolut högsta winrates och sen drabbades jag av en flickvän som åt upp min själ vilket direkt utlöste ett pissigt pokerår. Kan för övrigt påpeka att jag har mött 2 enda regs som vågat spela emot mig när jag startar games, resten tar sit out. Vissa regs gör så automatiskt (vilket inte betyder nåt) men de flesta inte.


    Däremot kan jag skriva om hur jag började och vad mina mål är. Här har du en länk till ett dokument jag precis skrev nu;

    https://docs.google.com/document/pub?id=1yn8RgTv3d2FgkQKfeimWoZsDDcUv3FUryowwGYS0w_0

    SvaraRadera
  10. Vad var förolämpningen???

    SvaraRadera
  11. Hur är det en förolämpning? 90% av de som spelar går inte ens plus med hjälp av rakebacken. Det är bra gjort att gå plus oavsett tycker jag!

    Om du rejkar 20k per månad på låg nivå (upp till 5/10) istället för att spela bra på en hög nivå med en bra winrate så verkar det som att du är ett rakebackproffs, och ingen skam i det!

    SvaraRadera
  12. Ser ingen som helst logik i din sista paragraf där. Men aja, orka diskutera, jag är trött och ska nog sova.

    SvaraRadera
  13. Har följt er dialog med spänning...

    Men en fråga till dig Göran; Om du har haft en av världens högsta winrates så känns det konstigt att du nu grindar på samma limits som mina slöa kompisar (alltså ganska lågt). Är det din moneymanagement som inte funkar, och funkar den idag?

    Jag får lite intrycket att du hänger kvar och kämpar med något som i själva verket är enormt destruktivt för dig.

    Det är ingen skam att erkänna att man inte har det som krävs fullt ut. Det märks verkligen i dina kommentarer här hur mycket det påverkar dig. Ibland är du oerhört glad, svarar tålmodigt och verkar allmänt uppåt (då du vinner), sen blir du som förbytt och fräser och surar över dina trogna läsare (när du förlorar). Nu är du ju mest glad för att du råkar vinna lite pengar. När variansen tar tag i dig kommer du bli ledsen igen. Speciellt när du inte verkar kunna hålla dig till den limit som din rulle kräver. Det kanske är så att poker bara bör vara en kul rekreation för dig? Då kanske det tom kommer gå bättre i det LÅNGA loppet. (För det är väl det som räknas? Inte 1-2 månader utan år...)

    Hoppas du finner någon form av inre frid. Kan kanske vara värt att prova Mindfulness-kurs eller liknande. Försök tänka realistiskt ang poker och studier mm.

    Jag gillar din blogg väldigt mycket, du skriver roligt och intressant. Där har du verkligen en talang. Du var ju inne på att bli författare. Det tror jag du vore helt grym som!
    Hur gick det med den ideén? Hade varit sjukt kul att sitta o pyssla med en ny bok i din nya lägenhet? Med en flaska gott vin :)

    Lycka till! Och uppdatera ÄNNU oftare.

    Ps. Marknadför bloggen mer. Om folk får upp ögonen för den så kommer det i sig att bringa dig mycket uppmärksamhet. Blir succe helt klart Ds.

    SvaraRadera
  14. "Jag har haft en av FL SH-världens absolut högsta winrates"

    WOW! Du är alltså en SUPERSTAR!!!

    Vill du spela lite FL SH HU mot mig? Jag har garanterat inte en av FL SH-världens absolut högsta winrates men det vore kul att få spela mot någon i världsklass, som bara pga av en tjej tvingas spela med låga insatser. Det kan inte bara vara hon som är extremt känslig med tanke på hur du är som person här i bloggen och inte minst eftersom ett helt år gick åt skogen.

    SvaraRadera
  15. Dina mål i googledokumentet är strikt monetära. Tror du inte det i sig är lite galet?

    SvaraRadera
  16. Ha ha ha... Snälla alla som läser Görans blogg, kan han inte få vara som han är! Låt han leva och andas sin optimism. Vi tycker nog alla att det finns "lite" logiska tillkortakommanden i resonemangen, främst inom pokern. Men det är ju en kul blogg som lockar till mycket skratt. (inte minst pga dessa "logiska resonemang"). Ni fattar väl att en person med världens bästa winrate inte är semigul och lirar low-limit!?!?!

    För fan låt grabben va. Stick och gnäll någon annanstans!

    Go Göran! Skit i alla kommentarer som sågar dig!

    SvaraRadera
  17. Tack för en hel del positiva ord!

    Min moneymanagement har varit katastrof. Resan till vegas kostade typ 100 000 kr också och lägenheten kostade rätt rejält med. Sen kostade det lite mer än vad jag tänkte att inreda lägenheten och är inte ens klar. Annars hade jag antagligen spelat högre nu. Mitt moneymanagement har varit katastrof men jag tror ärligt talat jag har hittat en OK balans nu. Fick lite aha-upplevelse när jag såg nanonoko's ptr-stats där han typ vunnit 1 000 000$ på NL 3/6 (jag hade gått upp i stakes antagligen efter första $50 000 typ) och kom på att det är rätt gött. Att 4tabla 5/10 ger 620 till 1580 kr/timman och det känns fullgott för mig och mycket bättre än att leva med stora swings som jag har gjort innan.

    Det är grymt illa när jag påverkas så mycket som jag gör men jag tror ärligt talat det har handlat om staksen och att jag ständigt har vunnit eller förlorat belopp som jag egentligen inte är bekväm med. Sista halvåret har jag mestadels känt mig väldigt stabil och jämn och jag har heller inte skottat förrens nu då.

    Jag hade tyckt det var jättekul att skriva en bok men jag har ingen idé och jag tror inte heller att jag har en talang för det egentligen. Men får jag en idé och massa spare time lär jag skriva en som en kul grej. Det finns ju vulkan.se som sagt där vem som helst kan bli "författare" om man nu blir nekad av bokförlag vilket känns rimligt :).

    Jag skulle jättegärna ha en stor läsarkrets men lite osäker på hur man kan locka fler läsare. Hur ska man marknadsföra menar du? Funderade ett tag på att kopiera samma blogg till metro+blogg.se men var så jobbigt att göra det när jag skrev de flesta inläggen via min mobil.

    Jo, det är inte direkt de bästa målen jag lagt upp direkt. Jag tror dock jag har hittat ett behagligt format för mitt spelande nu med morgon/dagpass och sen en lång paus + kvälls/nattpass och det medför ju lite mindre timmar men mer fokus osv och det är ungefär så jag tänkt jobba ett tag. Vill inte längre försöka tvinga in timmar osv när jag inte har humör för att spela.

    Jag hade 2.9 BB/100 över 300 000 händer. Kolla in PTR så ser ni att top winners ligger runt 1-2 BB/100 i princip. 300 000 händer är också ett rätt stort sample.

    SvaraRadera
  18. PS: Jaq hoppas och tror att jag har rätt sjysst WR nu och förhoppningvis kommer jag hålla den.

    SvaraRadera