onsdag 2 juni 2010

Det går en i min klass....

...som förvånar en. En liten tjej som ser väldigt ung ut men som ständigt överraskar, iaf mig. Idag kom det fram till att hon skrivit en liten kokbok. Nu är det iofs inte riktigt samma sak att släppa en bok som det var för kanske 10 år sen (jag vet inte) där man blev utvald, nu kan varje människa gå till vulkan.se och släppa deras bok för 99 kr men jag kan ändå inte undgå från att tycka att det är jävligt coolt. Finns det något annat som jag beundrar så är det 1) att lära sig tänka självständigt och nummer 2) göra något som inte stämmer överens med någon sorts mall för vad man borde göra. Vad jag menar med nummer två är att t ex prata om indiemusik och gilla BD, man gillade Bright eyes när de kom och antagligen också Tough alliance när de var som mest inne. Man gillar helt enkelt allt som ens mall gillar.

Samma sak finns att se med det mesta, man köper hela koncept och även om man anser sig själv avvika ifrån den stora massan så följer man blint sin "avart", inte på något sätt mer självständigt än den tönt som tror att han ska få respektpoäng för att han tycker Pink floyd är bra eller att säga att Rihanna är rätt kass men den där Umbrella är rätt go. Nummer ett och nummer två ovan är ju uppenbarligen rätt connectade och jag tycker det är sällan som folk förvånar en nuförtiden med just dessa två. Jag vet inte heller om hennes receptlåda är något ihopkokeri av vad som är trendigt inom vegatarisk mat men jag tror inte det och framförallt tycker jag det är jävligt coolt.

Här är förresten en artikel om boken som jag läste

PS: En liten sidenote är förresten hur jag kom på mig själv att göra ett fel som snuddar på gränsen till jättestörande. Min intellektuella idol David Sklansky har flera gånger sagt hur mycket han stör sig på folk som uttrycker sig om saker de inte har någon rätt att ha åsikt om. Att laga mat är nog ett av de jag mår allra bäst av och jag tror ha lite mer ideer och känsla än de flesta men att försöka komma med nån vettig tanke om matlagning till någon som jobbar som köksmästare känns rätt löjligt. Det går bara att bli fel. Antingen säger man så självklara saker så att det är så basic att det egentligen inte upplyser någon om någonting ELLER så är risken stor att man säger något som är felaktigt. Jag tänker bara på när folk uttalar sig om statistisk, logik, sannolikhet, poker, politik eller andra ämnen som jag kanske behärskar stundtals bättre och tänker hur pinsamt det ofta blir. Och samtidigt känner jag ångest över att något av ovanstående ämnen inte känns lika intressanta som t ex matlagning :).

Nej, nu ska jag gå tillbaka och äta min McDonalds för jag är så jävla indie.

1 kommentar:

  1. Varför ska man betala för att släppa vulkans bok för 99 kr? Bättre att släppa sin egen väl?

    SvaraRadera