torsdag 3 maj 2012

Inspirational people - And whatnot

God dag. Jag skriver en del om livsförändring, produktivitet och inspiration här. Jag har nämnt här flera gånger att jag blivit lite trögare, jag gör mycket mindre saker på samma tid och en del annat. Jag har skrivit om nya regler som gör att jag inte får kolla så mycket på serier, det funkar men ofta går sån tid ofta över till andra oviktiga saker. Och mestadels är det numera slösurfning som tar en del fokus. Inget bra!

En annan sak som är viktig för mig är att försöka kompensera för mitt lata själv och sluta vara en sån tidsoptimist. Det är svårare sagt än gjort men det är ändå något jag behöver påminna mig själv om. Vad som är problemet är att jag fortsätter att nöja mig med att göra saker halvdant. Det måste vi ändra om vi ska bli en bättre människa. Det räcker inte att klara godkänt, vi ska banne mig göra allt vi kan. Sen om betygen inte reflekteras i det, so be it, men det ska inte finnas tankar på att jag borde gjort x och jag borde gjort y om jag började i tid.

Nästa steg emot denna nya bättre människa är mycket mindre konkret än allt annat men när jag läste om att Einstein hade Maxwells porträtt på sitt arbetsbord tänkte jag att jag borde göra samma sak. Ha personer som inspirerar. Därför gjorde jag idag ett litet fotokollage av inspirerande människor. Nu är det bara en arkitekt på denna lista men det spelar inte så stor roll, det är mer mindsetet som är viktigt.

Kanske verkar för övrigt som en rätt löjlig lista, går nog att byta ut personer rätt rejält men jag tycker ändå de ger mig något. Nog sagt, här är kollaget;


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar