måndag 2 april 2012

Its a new day, its a new dawn, its a new life

Ber återigen om ursäkt för att detta inlägg kommer handla om livsförändringar osv. Anledningen är dock enkel, man måste ständigt påminna sig om att göra något för att något ska hända. Det är inte lätt att göra omställningar men om man genom repetition påminner sig så ökar chansen för att det ska lyckas.

Det handlar mestadels om min effektivitet. Det handlar inte bara om att jag kollar på massa serier, det handlar också om att jag jobbar sjukt mycket långsammare nuförtiden. Jag tror jag vet varför. Jag pratade lite tidigare om fokus och jag tror exakt det är vad det handlar om. Jag älskar egentligen tanken på att jobba 1h med ena saken, 1h med andra och få gjort en rad olika saker under en dag men i sanningens namn tar det en bra stund innan man får upp ett workflow. Därför tänkte jag att jag ska jobba med saker minst i 2-3h i sträck utan paus. Detta innebär FRAMFÖRALLT små avbrott som är de sjukt korta perioderna när jag kollar facebook, kollar mailen etc. Det tar bara 30 sekunder men framförallt avbryter de min tanke. Lägger därför nu in att gmail endast får accessas mellan 10-11, 15-16 samt 20-21. No more, no less. Hoppas inte det gäller för offline mailen också, hehe.

Stängde även ner avanza (fattar inte varför jag kollar när jag definitivt inte tänker köpa/sälja något), engadget, m3, idg. Asbra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar