måndag 21 mars 2011

Första provträningen

Kom till träningen 18:00, förvånad att ädå komma i tid (tack bussen som kom precis 1 min efter jag kom till hållplatsen). Hursomhelst så visade det sig att de har samling (där de inte gör något annat än att byta om i 30 minuter innan de börjar träningen. Dessutom var klubbhuset rätt bra långt bort ifrån träningsplanen så vissa åkte bil igenom. Oavsett.

Innan träningen tog tränaren mig i sidan och sa typ som han sa på telefon, att de var 28 gubbar och att de inte behövde mer folk egentligen och sa sen att jag fick träna veckan ut men att jag mer eller mindre måste gå direkt in i startelvan om jag ska fortsätta. Det är ju rätt acceptabelt men självklart tufft. Jag skulle bedömma att det kanske är 70-80% att jag inte lyckas som det är nu men det beror extremt start på vad för övningar. Jag är rejält mycket bättre på match än egentligen någon övning och om jag ska briljera så behöver det nog vara mycket spel.

En grej som jag tyckte var rätt bra förresten var att tränaren (som verkade jättesjysst) sa till alla att jag skulle vara med en vecka och att jag hade stora krav på mig och att jag var medveten om det. Det tyckte jag var skönt eftersom det känns som att det skulle bli ett värdigare avslut om det inte skulle gå bra. Samtidigt sätter det ju extra press på mig att jag måste verkligen utmärka mig bland de andra men så är det väl.

Började med kvadraten och den är jag väl hyfsat okej på, det gick väl rätt bra. Sen kom det till en övning som i princip karaktäriserar min absolut svagaste sida när det gäller fotboll, typ bli inträngd i hörn och använda högst 1-2 touch (annars "förlorar" man). Jag vet inte om jag stressar upp mig eller inte eller om det bara är det att jag känner mig extra begränsad och oavslappnad med max 2 touch men det är iaf inte min övning. Det gick bra mycket sämre, först tyckte jag det gick skit men nu när jag tänker på det kunde det definitivt varit mycket bättre.

Sen sprang vi 8or runt planen och sen var det slut. Jag sa tydligt att jag inte hade spelat fotboll på väldigt länge och det märktes väl fast inte så påtagligt som jag trodde. Kom ju sist i min grupp (på 12) i sista vändan men något annat är inte att vänta när laget sprungit ute varje vecka sen de började träna i januari.

På onsdag ska det tydligen bli mer spel och på torsdag var det inte bestämt så jag får helt enkelt se till att prestera bra då istället. En ganska vek start alltså men med tanke på förutsättningarna så får man väl ändå säga att det var godkänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar