fredag 25 mars 2011

PLO och All in EV

Igår förlorade jag tyvärr 4000 pix till och mars går fan inte bra, ska gå ner till microstakes på båda speltyperna jag kör nu (PLO och FLHE) för att det inte ska bli en superdyr månad. En positiv grej med PLO är att det tillför en grej som en sorts realitycheck på ens otur. Det är en objektiv grej på ett program som räknar ut din All in EQ. Det är ditt värde på en viss pott när ni har gått all in (och det enda som spelar roll är vilka kort som kommer). Anledningen till varför den inte funkar på fixed limit är ju för att man aldrig går all in om man nu inte har helt slut på pengar.

Exempel; Säg att ni går all in på en pott på $100 och du har exakt 50%  att vinna. Din chans att vinna är alltså 50% (din equity kallas det) och det motsvarar alltså $50 (50% av 100$, obv). Vinner du potten så är du alltså $50 ÖVER din all in EV och har tur men förlorar du så ligger du $50 UNDER din all in ev. I längden jämnas det här ut men det kan ibland ta ett tag. Igår t ex så förlorade jag 760$ på PLO men jag låg bara 250$ back i all in EV. I all in situationer så hade jag alltså $510 för lite vinst. Det liksom gör hela dagen helt okej liksom. Jag behöver inte tänka att jag spelade katastrofalt osv osv utan det är svart på vitt, du borde ha förlorat bara 250$ den dagen. Det är för mig ett väldigt skönt mått när det går dåligt för i fixed limit finns det bara det subjektiva måttet om hur det går. WTSD (went to showdown) och W$SD (% av showdowns vunna) i kombination är bra vägledande siffror och stämmer oftast överrens med ditt resultat men är inte alltid helt 100%iga. Flopset% är också ett okej mått men även om seten står för en betydande vinst så är det ju långt ifrån alla händer som de avspeglar resultatet i.

Hursomhelst så spelar jag faktiskt rätt OK PLO nu och är rätt övertygande om att jag redan är vinnande på 0.5/1 långsiktigt medans tidigare i början var jag rejält mycket fiskigare och rejält mycket mer showdownbound och hade problem att lägga mig när jag egentligen vet att jag borde göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar