Första videobloggavsnittet om matlagning. Pratar om ett eventuellt (antagligen inte) projekt om att göra en andra blogg vid sidan av med titeln typ "Köksdrummel lär sig bli en gourmetkock" med webcams i köket och mer välproducerade videobloggar.
Det tog helt sjukt lång tid att göra. Men det är bara för att jag gjorde fel. Kollade som sagt in receptet för vanliga nudlar (ej handutdragna) så det skulle vara dubbel så mycket vatten. Trodde jag kunde lägga till mer vatten successivt i en färdig deg men det visade sig vara en rätt dålig idé. En annan rätt dålig idé var att inte ta ner nudlarna efter de torkat (man skulle torka 6 timmar) utan de blev stenhårda och gick sönder när man försökte ta ner dom.
Lära känna smaker. Färgar medalgioni med soja (bra idé eller inte märker vi snart)
Man kan göra nudlar på lite olika sätt men jag körde det med mjöl+ägg+vatten och det är nog samma som för pasta och hade lite skinka som jag var tvungen att använda så jag tänkte att jag kunde göra medaligioni (eller hur det stavas). Gjorde ena med gran padano+rökt skinka och tänkte att jag kunde markera de andra sorten med kronärtskocka-pesto+vitlöksoliver med lite soya. Kanske inte blev särskilt snyggt och jag funderar också på om färgen bara lär lossna när man kokar dom. Hursomhelst så tror jag de blir awesome.
Damn va gott det här var. Det stod ground peanuts och jag var lite osäker på om man skulle ha vanliga men jag antog att det skulle vara osaltade och hittade bara såna där med skal. Fan va tid det tog att skala. Sen malde jag ner de och så var det rätt mycket tomatpuré och kyckling+tigerräkor och en massa citronjuice. Det var helt fantastiskt
Här är mina udon som jag inte torkade utan kokade direkt och jag blev sjukt nöjd med dom. Asgrymt gott var det.
Här skär jag ut och fyller medalgionis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar