söndag 29 maj 2011

Kommunismens lol

Är förresten rätt lol att det i många kretsar är mer OK att vara kommunister än liberal. Fin uppvisning av kommunismens effekter i ryssland i fredags. Thumbs up!

2 kommentarer:

  1. Du har aldrig funderade över den nyliberala politikens strukturella konsekvenser? De återkommande finanskriserna? Strukturanpassningsprogrammens postkoloniala effekter? Det strukturella våldet överlag? Världsfattigdomen och svälten? Nej?

    Kommunister må ha begått regelrätta folkmord, men de hycklar åtminstone inte med det, till skillnad från vissa andra...

    SvaraRadera
  2. De återkommande finanskriserna är att föredra jämfört med att ha konstant finanskris vilket är fallet med kommunismens ekonomi eftersom man hamnar rätt rejält efter.. Det insåg även Gorbatjov när han försökte förändra Sovjets ekonomi a la perestrojka.

    Vad betyder egentligen Strukturanpassningsprogrammens postkoloniala effekter? Prata svenska.

    Världsfattigdom och svält? Du har ingen koll på hur det var innan i världen? Massvält förekom alltså inte? Det gjorde det...

    Jag har två huvudproblem med kommunismen för dom som fortfarande försvarar den. Det första är den totala bristen på realism. Det är väl en hyfsat fin tanke i teorin men det är fullkomligt ogenomförbart att ens vara i närheten av den fina bilden. Det går alltid åt helvete och kommer alltid gå åt helvete.

    Du kanske borde funderar om du egentligen hade ett problem med imperialismen och masskoloniseringen och inte kapitalismen.

    Det andra problemet är att ignorera alla problem och säga att det inte är äkta kommunism. Att det som tillstånd aldrig har uppnåts och att alla negativa grejer är fel. Samma sak är det med kapitalismen. Det kanske inte är en lika helylle-teori i teorin men den funkar faktiskt i praktiken och framförallt så är de största negativa aspekterna inte isf heller äkta kapitalism i praktiken.

    Det där med våldet är ju förresten superlol. Även den mest inbitna kommunisten skulle inte på allvar säga att kapitalismen har bidragit till en ökad frekvens av våld.

    SvaraRadera