lördag 21 maj 2011

Inlägg 1500: Zaida Catalan


Kollar på en "debatt" mellan Magnus Betnér (av alla människor) vs Zaida Catalán (coolt namn för övrigt!) och det är så himla kul hur hon verkligen måste läst någon handbok i argumentation eller något för det är så jäkla uppenbart och lame som hon håller på.

De pratar om prostitution och jag vet inte själv vad jag tycker om det där. Jag tycker prostitution är riktigt förkastligt och bör förbjudas (ifrån båda håll, säljare och köpare) medans man även kan se på saken för människor vars sexuella behov inte spontant tillfredställs och det nästan blir en extrem form av demokrati eller mänskliga rättigheter, alla ska ha möjlighet att få sina sexuell begär tillfredställda. Det kan verka absurt men det verkar ju vara ett rätt stort problem för vissa handikappade som verkar uppskatta lagarna i Danmark etc etc. Man kan väl tycka att sex inte ska ha med ens genetiska förutsättningar för attraktivitet att göra. Att det är ojämlikt. Och det är det ju också.

Iaf, angående handbokexemplet. Typ så säger Magnus Betnér att det är många män som är prostituerade och att man inte bara ska hon bara ifrågasätter vad han får det ifrån. Som om det skulle underminera hans argument? Och det värsta är ju att hon också vet om att det bara är argumentationspoäng man vinner, för hon tvivlar väl inte heller på att det finns manliga prostituerade skulle jag tro. Sen går hon vidare och citerar en undersökning gjord i Tyskland angående deras regler, oavsett vad det har för signifikans för debatten så försöker hon bara verka duktig och visa den andra okunnig om en rapport som det är väldigt osannolikt att han skulle ha koll på. Och det är även osannolikt att en annan politiker skulle ha koll på heller. Det är så äckligt.

Samtidigt så såg jag på wikipedia att hon pluggat juridik och där handlar det ju om att vara äcklig och vinklad och förbise logik så jag vet kanske inte om man är så chockad.

Rent allmänt känns prostitution väldigt mycket som en fråga där konflikten mellan praktik och teori är så fruktansvärt tydlig och omedelbar medans skillnaden mellan de samma i frågan om skattesatser och människors gör att folk kan ha fel åsikt i praktiken trots att den eventuellt känns bättre i teorin.

Här är iaf klippet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar