måndag 17 september 2012

Smart phone

Hej! Gud va jag ändå älskar smartphones. Har inte min mattimer och så funkar den fint. Har ingen bra väckarklocka men nu har jag "i cant wake up". Nu vet jag inte vart mina tärningar är (antagligen i sverige) och laddar bara ner en app och tidigare häromdagen behövde jag en ficklampa men laddade ner flashlight. Självklara saker men ändå riktigt gött.

För övrigt gillar jag även min tablet som jag har med till skolan. Riktigt skönt att kunna ta bilder av whiteboarden istället för att skriva av. Dessutom nice att kunna måla, skriva och spela in samtidigt och notesen man tar synkas ju automatiskt till tiden och sen på save så skickas det upp till evernote. Problemet där är bara att varje note max får vara en viss storlek för att komma upp på servern så egentligen borde jag nog spela in 30 min i taget. Får se lite hur jag gör oavsett. Såg förresten att evernote nyligen släppte en anteckningsbok (en verklig sådan) som var perfekt för att ta fysiska anteckningar och sen synka. Den rätade tydligen ut papprena automatiskt, man kunde klistra på vissa lappar som autosorterade dessa och lite sånt där. Har dock insett att jag tidigare spenderat alltför mycket fokus på att faktiskt synka och spela in mina notes än vad jag faktiskt går igenom i dom så jag släpper den delen för nu.

Nu använder jag den iaf väldigt bra när jag nu läser spanska. Kör också på studyblue som är ett bra redskap för att skapa virtuella flashcards som ju är superbt om man vill lära sig språk och/eller memorera saker/ord osv. Helt värdelöst för 90% av våran utbildning men kan vara bra på "enpoängsfrågor" i typ "vad kallas xxxx" och är säkert fantastiskt för folk som jobbar med sjukdomar och liknande. Typ när jag läste anatomi och skulle memorera kroppens alla bennamn på både latin och svenska så hade detta gjort det superlätt. Kan ha den på telefonen för att pränta in när man åker buss osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar