tisdag 21 augusti 2012

Semester och Norge!

Tjena! Sitter nu på bussen påväg till Oslo! Blir där i 2 nätter innan ajg drar flyget uppemot Bodö där jag tar Hurtigrutbåten till lofoten. Det ska tydligen vara en rätt trevlig båttur. Åker för första gången "lyxbuss" och jag gillart! Oftast när man pratar om buss/bil vs flyg så är det en nobrainer. Säg att det sparar 8 timmar men kostar typ 400 kr extra så måste man bara värdera sin tid till 50 kr/timman om man väljer det långsammare alternativet. Däremot får man ju fakturera in bussresor till flygplatsen (+100 kr flygbuss varje väg) och sen den tiden det tar osv. Nu var det rätt smidigt ärlgit talat med att bara gå på nils ericsson och faktumet att man har el och internet är ju helt fantastiskt.

Var väldigt orolig att jag sabbade för mig själv då jag kom på att jag inte fixat boende i Oslo. Tog nästan för givet att jag skulle hitta något billigt, det är ju så lätt att göra det på typ alla andra ställen i världen via hotels.com eller booking.com. Till min förvåning så fanns det dock inget billigare än typ 600 kr per natt och även om det väl inte är superdyrt så är jag rätt nöjd med att jag har lärt mig bo/sova väldigt enkelt iom australien+sydostasien-grejen. Tar hellre något billigt och lägger pengarna på en sjysst middag eller liknande, kan vara nice att bo på hotell (och ibland har det hänt att man bott på de finare) men det är nog den produkt som ger absolut minst för pengarna generellt. Spanade iaf in anker hostel och det var helt fullt samt ett annat vandrarhem hade bara 4pers-ställe kvar. Funderade då på att avboka men googlade lite extra och såg att Ankers egna hemsida erbjöd att bo i dorms för 220 kr/natten. Det är rätt förståeligt ändå att dessa billiga budgetrum itne finns via förmedlingstjänster, det blir ju ingen provision. Så nu har jag tillslut boende ändå. Synd att jag inte hittade mina öronproppar, de är guld värda när man sover i större dorms men har ju hörlurar.

Sa jag att jag vann en ipad 3? Jag tror det men jag skriver isf igen. 
En pokersajt har lanserat en mobilklient vilket jag spelar på ibland och 6300 pers fick inbjudan till en 100 000$ vip-turnering och topp 100 fick dessutom varsin ny ipad 3. Jag kom topp 100 men missade tyvärr de stora prispengarna. Tänkte först att jag lätt skulle ta pengarna (600$ = 4000 kr) men fick sen mail om att det var 64 gb + 4G-versionen (alltså deluxe deluxe) vilket gjorde att ajg slänger bort 2250 kr i EV om jag väljer pengarna. Hoppas jag kan sälja den iaf, min nuvarande surfplatta är som sagt rätt fin och jag behöver inte två. Annars har jag inte supermycket emot heller att behålla den. Har en 7"are och en 10"are med retinadisplay verkar rätt nice ändå. 7" och 10" låter ju rätt nära men även om det på sätt och vis är självklart snackar via ju storleken diagonalt villket gör att 7" väl har ungefär hälften av ytan som en 10"are, betydligt mindre alltså. Dessutom kanske det kan vara kul att testa iOS och finns en sjysst gitarrgrej jag vill ha som bara funkar till ipad/iphone.

På tal om semester. Känns skönt att åka iväg! Man kan ju säga att ajg har haft semester rätt länge. Skulle dock inte hålla med, har jobbat en del (även om jag kunde kört hårdare ibland) och känner att det ska bli gött att i princip bara göra roliga saker och inte spela poker eller plugga. Eller plugga ska jag göra, men bara spanska isf. Känns också kul att åka iväg lite, sommarlovet har varit rätt fint men sista 2 veckorna har varit segare även om det funnits några väldigt trevliga kvällar också. Tror det har med att jag bott i ett fullkomligt kaos på Heden men hoppas och tror att det värsta är uppstyrt tills jag kommer tillbaka. Inte att förglömma är att jag levt dessa 2 veckor utan diskmaskin :). Vet att kicki läst min blogg och Kicki, jag förstår inte hur ni bott så länge utan diskmaskin! Köp en! Det är värt varenda krona. Finns ej plats? Byt ut vadsomhelst :).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar