tisdag 5 juni 2012

Min nya mobil Xperia Sola -recension

Hej! Nu har jag haft min nya mobil nästan en helt vecka, är än så länge så sjukt jäkla nöjd att jag dör. Mobilkameran tycker iaf jag är väldigt bra även om jag inte testat mörkerbilder så mycket än, det är ju det svåraste. För 2500 kr är jag ÄNNU mer förvånad över iphone-hypen, finner det helt sinnessjukt hur folk kan betala så mycket för en telefon när man kan få samma kvalité för halva priset. Samtidigt finner jag det också sjukt att man kan betala 5500-6000 kr för den nya samsung S3 men skulle jag också ha gigantisk skärmstorlek-hybris kanske jag hade förstått det bättre, det är en dock en diskussion för en annan tid.

Vad som också är nice är att jag nu fick utrymme att kunna testa o ha lite mer apps, 8 gb är inbyggt i telefonen och jag la till 16 gb till, har några 32gb minnesskort som jag hade i förra telefonen men med spotify använder jag inte så mycket längre och telefonen måste ju ändå skanna hela minneskortet vid varje uppstart ändå, på 32 gb tar det ju längre tid.

Exempelbilder, jag plockade ut 4 på random så jag inte tog ut de som blev skarpast.





Fördelar

  • Allt flyter sjukt bra
  • Större skärm än innan, gör ju allt lite lättare och behagligare.
  • Bättre kamera
  • Bättre gps än tidigare - Funkar ju klockers!!
  • Inbyggd skärmskydd tydligen, brydde mig inte om sånt tidigare men efter min lilla incident med min min desire HD så fick jag tänka om där.
  • 8 gb inbyggt minne + SDplats. Skönt att ha lite internet minne, ofta kan man ju inte installera appar på SD-kortet menar jag.
  • Fruktansvärt snygg. Helt sjukt faktiskt.
  • Går sjukt snabbt att starta kameran och ta en bild. Handlar ju inte om många sekunders väntan annars men tyckte det gick lite för trögt på förra kameran vilket gjorde att jag sällan tog bilder.


Nackdelar;

  • Känner mig rätt nöjd att jag tog rätt format, den sitter riktigt nice i fickan etc. Me gusta!
  • Verkar som den delat interna utrymmet på 4 gb + 4 gb varav ena räknas som SD-kort vilket gör att om man kopplar på ett riktigt SD-kort så räknas det som extended card. Detta verkar förvirra vissa appar, dock inte spotify lyckligt nog.



Apps som jag nu kan testa och älskar
Mortplayer audiobooks - Asvärt för audiobooks. Händer ofta för mig att jag glömmer av vart jag är, på vilken fil osv men denna sparar allt sånt. Det enda jag behöver oroa mig för att inte komma åt och byta låt men kan ju snabbt byta tillbaka isf och då minns den ju ändå positionen. Har slippt allt strul med att spela tillbaka och försöka hitta vart jag senast slutade. Detta skedde ofta på ipoden.

Runkeeper - Funkar sjukt bra med internet och gps! Fruktansvärt gött faktiskt, känns roligare att springa som sagt och hjälper en komma igång. Skönt också att man kan ta pauser som den känner av ganska bra automatiskt.

MX player och dice player - Mediaspelare som nu gör att jag kan spela upp filmer osv. Är väl rätt nära HD tror jag, hursomhelst så var min förra mobil inte direkt värd att se serier och sånt på. Drar väl antagligen satans med batteri kan väl tänkas så drar jag itll madrid en kväll så kanske det ändå inte är smart men finns ju andra situationer.

Andra bra apps som jag hade innan;
Spotify, I cant wake up, Swiftkey x, evernote, calengoo, sugarsync.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar