söndag 4 mars 2012

Bon Iver-style

Jag antar att alla som läser denna blogg vet vem Bon Iver är. Singersongwriter som är/har varit superhypad och ska headlinea Wayout west i sommar. Själv borde jag lyssnat på honom mer men det har jag inte gjort, med undantag av ett tips på låten "re:stacks" som ligger under min spotify-lista döpt "Vackert". Hursomhelst så spelade han ju in sin första skiva efter att ha gjort slut med en tjej. Han hyrde en stuga långt bort i skogarna i Wisconsin och var där i tre månader och spelade in nio låtar där.

 Denna tanke med att avskärma sig ifrån verkligheten en period och bara fokusera på en enda sak är något jag tänker på med en löjligt hög frekvens. Det handlar rätt mycket om tanken på att i livets virrvarr framför datorn och skit så är det så mycket skit som tar ens uppmärksamhet att man inte riktigt gör något. Förutom med några pluggundantag så känner jag att det var längesen jag fick ett riktigt flow när jag har arbetet eller gjort något. Jag minns när jag var lite yngre och jag kunde sitta med något i 5 timmar plus utan paus och sen känna när jag är klart att jag gjort massa.

Hmm, jag tror jag bestämmer nu att jag bara gör 1-2 saker per kväll. Jag måste lägga mer tid på att göra saker. Hursomhelst, det lär nog dröja men jag kommer definitivt hyra en hydda nånstans väldigt snart. Antagligen blir det att göra lite musik då men jag funderar även på att sitta och räkna lite matte, mycket udda nog. Eller så har jag funderat på att försöka lära mig the art of songwriting, uttrycka mig i text fast för musik. Eller nåt. Vi får se.

Tills dess lyssnar vi på re:stacks.   Bon Iver – re:stacks

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar