tisdag 26 februari 2013

Roliga italienare

Okej kanske lite elakt att ladda upp men det är ändå publicerat online liksom.


Yoyo! Läget? Idag var en trög men ändå lätt dag, vi har en klass med alldeles för många människor och alla bidrar till en väldigt seg stämning. Läraren påpekar detta rätt ofta men "straffar" oss ej vilket gör att det blir mer en negativ cirkel och ingen skärper sig. Först tänkte jag inte skriva om det men vad skulle jag ha gjort som lärare? Hmm det var inte lätt. Kanske så skulle jag försöka ha ett tal med en allvarlig ton och säga att jag är besviken på stämningen och få eleverna att förstå att jag inte accepterade fortsatt slapp attityd. Kanske så skulle jag tom införa lite regler, fokuserar man inte får man åka ut. Egentligen hade det varit trevligt att få ta bort folks mobiltelefoner men jag antar att det skulle bli problematiskt på många plan.

Nåväl. Iaf så i denna klassen så kom det en snubbe typ 2 veckor efter vi hade börjat. Jag visste inget men jag var 99% säker på att han var italienare för han såg sådär sjukt lat ut och hade en jäkla massa armband. Han pratar såklart sjukt dålig engelska men säger inte så mycket, vi kan väl kalla honom Alessandro. Kanske 3-4 veckor senare kommer en till italienare som ser likadan ut fast längre, han ser också allmänt smutsig ut. Pratar också helt brutalt dålig engelska, vi kan kalla honom Enrico. Läraren sa en gång till Alessandro typ "you should be the evolutionary product of thousands of years from the most prominent country/state of the earth, the Roman empire!". Sen när Enrico kom in så sa han "well, here is another example of thousand years of evolution". Det var kul men ännu mer kul att han inte fattade någonting. Iaf, häromdagen sa jag till en kompis hur kul det är att se Enrico presentera något för han är helt lost varenda gång, han fattar verkligen inte ett ord. Jag sa att Alessandro verkar liknande lost men det känns ändå som att han säkert kan överraska med att göra något intressant någon gång, han har säkert sin genialitet på något sätt.

Idag skulle Enrico prestendera igen och det var fruktansvärt underhållande. I denna klass behöver vi inte prestera mycket men det han gjort idag var helt, alltså det finns inte en tillstymmelse till chans att jag skulle ens fundera på att presentera det. Läraren var också inte nådig, folk har presenterat skit men han bad honom att inte förolämpa honom samt att ta ner det ifrån våran delade blogg för att det var så pinsamt, och då har mycket skit kommit upp på den. Ähh lite elakt kanske men jag lägger upp den här, till hans försvar så var vi faktiskt tvungna att göra en metro-biljett för hand vilket gör att det ser billigare ut men ändå, underhållande :D

Finns förresten mycket italienare här, generellt är mitt intryck rätt dåligt med några få undantag, Cecilia är trevlig. Sen så kanske det inte direkt är ett rättvist urval då det säkerligen är en ganska specifik demografi som kommer hit på utbytesår etc. Dessutom gillar jag ju min idé av Italien och gillade även det när jag var där.

Imorgon bör mitt ram-minne komma och då jävlar ska vi testa min nya dators fulla kapacitet. Hoppas det funkar bra med win7-ominstallationen och det där bara. Läste att man kan föra över sin lagliga win7-installation vid hårddiskbyte då det tydligen sitter något i moderkortet men hoppas jag lyckas med usb-stickan med iso-fil osv. Förresten så finner jag det sjukt hur billiga usb-minnen har blivit, med ram-minnet kommer även 2 usb-stickor (lite överflöd men ändå) som jag köpte för 3,99€ för 8 gb och en annan på 16 gb för jag tror 8€. Tror att jag kör 8 gbn för win7-iso-filen samt lite bra standardprogram så man slipper ladda ner allt varje gång och någon typ av backup.
Nu ska jag köpa lite mat. Puss puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar