lördag 16 februari 2013

Mänsklig energimagnet och Röda sten

Igår kom några gästföreläsare och pratade om deras projekt som de hade i Röda sten!  Bekant :).


Yoyo. Igår var jag INTE på lika bra humör som senast, inte alls faktiskt. Många nämner idéer som "jag bryr mig inte om vad folk tycker" och jag har ofta varit i den kategorin. Ofta gör jag det också men senaste veckan har det blivit tydligt hur jag bara sugit upp positiv o negativ energi av andra. Typ så har vår stadsplanering-läraren gjort bort sig och varit otydlig, oorganiserad och uppenbarligen fattade inte en enda elev vad hon ville. Jag var i den kategorin här också, fick icke godkänt som alla andra trots att jag tyckte jag hade följt hennes "checklista" eller guidning. Hursomhelst hade vi alla ett samtal med henne och stämningen var rätt aggressiv. Märkte sen att jag blev på dåligt humör ifrån de bra humöret jag varit på senaste tiden endast pga detta. Sen har det varit lite andra situationer och typ igår där jag märkte att en var sur och så blev jag automatiskt på dåligt humör också. Lite o-mig eller iaf olika ifrån min egen bild av mig själv. Kanske är en temporär grej. Vi får se.



Sen har jag antagligen slitit av ett ledband i foten. Stukade foten o trodde först att det skulle bli en kort skada men nu två veckor efter så känns det inte ett dugg bättre o en sa att det antagligen var av baserat på vad jag sa. Nåväl, är väldigt sugen på att spela fotboll nu när jag börjat komma igång igen men samtidigt minns jag lite hur mycket press det var i elfsborg när man blev skadad och ville bli frisk så mycket fort som möjligt för att inte tappa matcher o tappa i "placering" hos tränaren. Det var lite kul där, när jag tänkte tillbaka på elfsborg o när jag, som 70% av laget under åren, fick sluta så tänkte jag hela tiden att det var så jävla irriterande att jag fick spela anfallare trots att mina skillz är på mittfältet. Kom iofs två i skytteligan där och gjorde avsevärt mest assist men men. Jo jag höll på o säga att när jag tänker tillbaka på när jag fick sluta efter 2-3 år så tänker jag att det var felplaceringen men sen minns jag för några år sen när min mamma sa att jag ju fick körtelfeber o var borta i 3-4 månader ifrån riktig träning innan slutet. Det var ju gigantiskt kommer jag ihåg, det var en lång sjukdom och jag var ju sängliggande i en hel månad och sen minns jag hur tungt det var att komma tillbaka. Nåväl, det spelar inte så stor roll nu trots att det var så viktigt då.


I digress... Iaf så varit lite grinig i några dagar, tänkte försöka ändra det genom att gå ut ikväll! Ska städa nu innan lunch, sen ska jag göra upp ett skönt schema för dagen så jag får gjort lite skit innan jag är onyttig ikväll. Btw så har jag nämnt min 3-5 drinkar max innan men jag älskar google calendar för nu får jag en påminnelse varje fredag eftermiddag om denna idéen så jag inte blir bakis och kan vara lite mer produktiv på helgerna.

Stadsplanering är intressant trots värdelösa lärare. Det är kul att se vad man kan göra med begränsade resurser för att göra en situation bättre. De som kom o pratade idag berättade om ett projekt de gjorde i Medellin, Colombia där, genom att ge invånarna större överblick genom staden (bättre utsikt) på ett ställe så gjorde det att kriminaliteten gick ner för de liksom fick en helt annan uppskattning. Såna detaljer som kan förändra mer än vad man tror. Nu är batteriet typ slut på datorn, ska dra mgi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar