lördag 30 mars 2013

San Diego i september?

San Diego vid gränsen mellan USA och Mexico. Tijuana är på andra sidan.
Fick möjlighet att studera mitt tredje år (och kanske mer, vi får se med den saken längre fram) i San Diego, Kalifornien. Är väldigt väldigt sugen. Danielle som vi hängt med under två år är därifrån, hon verkar tycka det är awesome och så verkar alla jag pratat med också. Kalifornia i sig lockar ju också, skolan ligger downtown med vilket också känns kul, det låter kul iaf :). Det funkar helt okej med att läsa här i Villaviciosa de Odon (30 min utanför Madrid) och gå ut på helger men visst vill man bo och verka helt i stan. Det var nära att jag bytte boende till centrala Madrid men med hur sjukt obekväma bussarna är här samt hur löjligt tidigt vi hade lektioner första året (8:30).

Skön medeltempjämförelse! Mycket jämnare och mindre svängigt.
Ska göra lite research angående boendekostnader osv. KPI, konsumentprisindex visar att sverige har 113, Spanien har 83 medans USA har 80 så det bör vara en del billigare. Det är ju såklart inte studentanpassat, man har ju lite annorlunda utgifter kanske.

En annan viktig grej är ju boende, de har ju rätt pissig kollektivtrafik så kan bli komplicerat att bo långt ifrån skolan. Och om detta är korrekt så bör ju priserna pressas upp rätt rejält emot centrum jämfört med i större delen av Europa med metro osv.

Det som talar mest för att inte gå är att slänga bort det jag har byggt här. Inte för att det är något magiskt stort men det är såklart iaf något, vänner osv. Jag har också haft väldigt kul här, trivts väldigt bra. Det känns lite deppigt faktiskt men sen tänker jag att många av mina närmaste ska byta universitet eller planerar att flytta iväg relativt snart ändå vilket tar bort det där argumentet till stor del. Finns inget hinder heller för att inte återvända, tvärtom, beroende på reglerna och avgifterna så kanske det bara kan bli ett år i San Diego och sedan eventuellt tillbaka till UEM igen.

Fun fact när jag läste om folk som tar körkort i USA
En fråga som jag fortfarande kommer ihåg var:
It's the worst thunderstorm in your life and your out driving, what should you do?
A. Call and check your voicemail
B. Call your friend and say you're going to be late
C. Drive carefully

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar