lördag 23 oktober 2010

Ilska

Jag är iofs rätt glad. Ikväll var hyfsat nice, drog till rockbaren sen ikväll och träffade på lite folk som reminded me of shit och sen drog jag hem. Eller först var jag på donken. Imorgon har föreningen städdag mellan 10-13 så jag måste upp astidigt och delta i någon slags samlad städning. Hatar för övrigt människor. Folk är korkade. Nejdå.

Nej men ärligt talat. En gammal barndomskompis var på idag och han är den näst mest hjärntvättade människan jag nånsin träffat. Den mest hjärntvättade var hans kompis som också var kommunist och det som var så kul med honom var att det fanns inte en enda grej med kommunismen som han tyckte var tvivelaktig. Inte något. Bara detta bör förvarna folk nåt så in i helvete. Jag är en begränsad människa. Jag tar inte alltid optimala beslut och jag lever verkligen inte ett optimalt liv. Men vad jag ändå har är en stark känsla för självutvärdering. Jag ifrågsasätter vad jag gör konstant och fråga mig själv om det finns saker jag kan göra bättre. Det finns det alltid.  Men inte hos en hjärntvättad kommunist.

Nåväl, idag hade jag iaf problem att balansera denna debatt för jag hade hopp om att han skulle inse eftersom han inte är hjärndöd men det blev inget med det. Vilket leder fram till nästa slutsats.

Denna handlar om att folk inte har någon koll på samhället eller dess ekonomi. Jag tror nämligen att anledningen till att folk röstar rödgrönt är att de inte kan tillräckligt mycket om makroekonomin för att förstå hur katastrofalt det är. Men ekonomin är inte heller vad de bryr sig om. De röstar rödgrönt för någon sorts tro på att de har mer humana värderingar när det vad man brukar kalla för "mjuka värden". Jag förstår tanken. Huvudpoängen med att jag påpekar att folk har 2 olika sätt att se på politik är just att inse att det är olika intressegrupper. Det spelar liksom ingen roll hur många afrikanska oskyldiga barnliv man kan rädda för de 3000 kr per dag det kostar för att spärra in en livstidsdömd människa för en dag. Det finns ingen vågskål. För mig är vågskålen extremt självklar och är man inte i ett samhälle där sakers natur behandlas på ett praktiskt sätt så måste man väga dess fördelar emot att lägga pengar på att rädda någon annan människas liv. Min poäng är att det finns många tankar som kan vara värt i teorin men i en begränsad verklighet så måste man prioritera. Och det är just därför det är helt sinnesstört att vara emot privatägda saker. I en optimal önskevärld vore dock privatägd högst tvivelaktigt men det är så jävla uppenbart att de mest optimala ledarna inte söker sig till statligt skötta företag heller. Fan va arg jag blir.  Folk fattar inte vad bra ledarskap handlar om. Och det är också en sån stor procentuell del som önskar något annat. Jag borde nog flytta till monaco och leva gött där istället, fattas bara rätt många miljoner :)

1 kommentar:

  1. Att du ens orkar bli arg. Att argumentera politik och tro att man kan pådyvla sina åsikter på någon annan är som om lopporna skulle bråka om vem som äger hunden dom sitter på. Meningslöst. Ingen har rätt ingen har fel. Man har alla olika preferenser och syn på livet och världen. Rött eller blått eller kanske grönt.

    SvaraRadera