torsdag 31 januari 2013

Illustrator osv

Yoyo! Vi har en lärare som bryr sig en massa om typsnitt och grafisk representation. Det är sjukt viktigt här generellt, det känns som att det är viktigare hur du presenterar ditt arbete än ditt arbete i sig. Osäker på om det är en svensk mentalitet eller en sinnesbild. Hursomhelst känns det, särskilt när man pratar med andra som utbildat sig strikt i digital media, att man lär sig mer om grafisk representation än om arkitektur. Jag försöker ha denna grej i åtanke, medveten om att det kan ändras (förra terminen var det t ex väldigt byggnadsrelaterat) längre fram i utbildningen men framförallt att alla delar är viktiga. Så iår tänkte jag försöka mig använda flera olika typer av program trots att de inte specifikt frågar efter det. T ex så ska jag göra en presentation imorgon och jag leker runt lite i illustrator.

Photoshop jobbar ju i pixlar, har du en ring och förstorar den 300% så blir den pixlig, kantig alltså. Illustrator jobbar dock i vektorer som gör att din cirkel kan vara obegränsat stor utan att det ser pixligt ut. Det medför såklart även begränsningar men skulle testa o göra lite skit och gud va trevligt det är! Skulle gärna också vilja kunna rhino bättre (kan göra lite basic grejer) men framförallt så skulle jag vilja lära mig 3dmax som jag inte ens har börjat med. Kan göra sjukt coola presentationer och framställningar med hjälp av dessa. Men illustrator känns lite mer humant och gud va snyggt det kan bli bara sådär. Den där grejen jag gjorde ovan tog typ 2 minuter bara men även om man kan göra samma sak i photoshop så är det så fruktansvärt lätt och sjukt jävla rent i illustrator. Hursomhelst så gillar jag tanken på att känna till varje program och bara plocka godbitarna ur varje. Ett annat exempel var när jag gjorde en presentation med excel och powerpoint innan julen. Både dessa program kan jag hantera men jag tror jag lärde mig version 2003 eller 2007. Hursomhelst med 2010 så blev allt sjukt mycket snyggare och kombinationen av att göra grafer osv i excel och sen exportera dom, lägga på templatens design på grafen gjorde att kombinationen blev fantastisk.

Känner pepp på att lära mig iaf, känner mig inte lika pepp dock på att göra klar min presentation tills imorgon. Hade några öl med Mathias och kanadensarna. Tänkte kolla första avsnittet av Newsroom medans  de två ölen sätter sig och antagligen köra till 5-6 nånting och sova 5-6 timmar innan lektionen kl 12:30. Älskar verkligen vårat schema återigen, det ger verkligen svängrum när man behöver det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar