tisdag 20 november 2012

Zaha Hadid, Ma Yansong, omogenhet och 8rätters-Zaha Hadidthaimiddag!



Hej!

(Ber om ursäkt för bildbrist, jag skyller på att jag har reservmobilen)

I helgen ey? På fredagen var jag på kickboxning med ernst. Gillar tanken med kampsport ändå, det är hårt och en bra blandning mellan allt. Förstod dock att de inte kunde fajtas sådär supermycket med en gröngöling, det var lite sparkar och slag men mest bara armhävningar, stretching och andra styrkeövningar. Det var ändå intressant hur liksom pressen ifrån en tränar och andra runtomkring pushade en. Det är dock ett fenoment jag alltid vetat om men det är ändå rätt intressant i många aspekter, du kommer inte jobba ditt hårdaste/bästa i 99 fall av 100 utan tryck utifrån. Det är ju det som kommunister/socialister inte riktigt förstår (+ massa annat också såklart).

Därefter så bailade Ernst på några trevliga kvällsaktiviter och jag sov hos honom. Gud va gay det låter? Det är det inte :D. Inte för att det är något fel på att vara gay!

På lördagen träffade vi upp Jade och de två tyskarna i klassen. Jade har vi alltid tyckt var trevlig men tyskarna är egentligen rätt roliga ibland också. Det är kul att se hur skolpersonan och kvälls/utanför-skolan personan kommer fram. Det hoppas jag är så med mig också. Tyst och förnäm blir mer social och rolig. Det var iaf exhibition för Ma Yansong på ett museum jag inte varit på innan. Jag känner oftast inte till kända arkitekter. Eller nu kanske dom kändaste men denna gången kunde jag säga att jag visste vem han var och ungefär vad han gjort, antagligen för att han var på vår skola förra året :D. Jag gillar verkligen det mesta av vad han har gjort vilket är rejält mycket mer än vad man kan säga om Zaha Hadid och andra stora arkitekter. Först trodde jag förresten att jag tyckte väldigt illa om Zaha efter att gått på en lång exhibition men nu på senare tid har jag sett lite roligare saker ifrån henne.
Zaha Hadid - Half-cool (7/10)
Zaha Hadid - Halfcool
Zaha Hadid - Ugly stuff.
Zaha Hadid - Ugly as fvck





Ma Yansong - Supercool
Ma Yansong - Cool


Sen så gick vi med några på middag. Var lite halvlurig stämning när alla i gruppen inte var på bästa livshumör men vi gick till en thailändsk restaurang och så blev det trevligt! Vi beställde en meny som hade typ 7-8 rätter för 23€ och det var väldigt gott må jag säga. Maiia Thai vid plaza espana. Dit ska jag gå fler gånger. Var väl färdiga runt halv ett och sen så pratade jag med några som skulle till Kapital. Jag var inte sugen på Kapital, var sugen på att dra ut och ta en öl eller så men klockan var relativt mycket och 20€ inträde var inte just då så lockande. Sen ändrades saker och ting och jag kom dit vid 3. Det var väl okej fast inte fantastiskt. Denna kvällen skulle visa sig innehålla en del drama och en tydlig display av att en person man hängt med senaste 1-2 veckorna visat sitt sanna jag, sitt galna jag om man ska vara ärlig. Ska inte gå in på det där men ibland så gör åldern på folk sig påmind med barnsliga reaktioner och handlingar. Det är ett tecken som visas gång på gång och är väl oftast grunden till mina bråk medfolk då jag själv verkligen inte beter mig väl hela tiden (tycker iofs att jag oftast är rätt nöjd med mitt beteende, dock med ett antal felsteg genom åren) men att jag alltid menar väl och att jag håller mitt lugn vilket avvärjer de flesta konflikter. Denna gången var det dock skönt att det skulle visa sig såpass tidigt innan personen blivit en större del av ens liv och innan det helt plötsligt blir en väldigt jobbig situation.

Söndag? Vad gjorde jag då? Rätt lite, pluggade rätt långsamt och spelade fotboll. Idag har jag sprungit massa! Eller massa o massa. Jag har förresten börjat skriva ner vikt typ varje vecka. Dessutom kom jag på att jag ibland då och då kunde ta lite mått och sen så hittade jag lite gamla mått ifrån tailorstore när jag beställde måttsydda skjortor. Jag visste ju att jag hade ökat i muskler men också lite runt midjan under åren och så kom jag på att man kunde ju göra en liten formula för att ändå få något trevligt sorts snitt. Tänkte ta fyra mått i huvudsak, bröstmått, stussmått, midjemått och höftmått och formeln (bröst / ((stuss+midje+höft)/3) ger ett ratio som ger en bra fingervisning känner jag. Visar sig att jag nog ofta har varit rätt proportionell under senaste åren, med några korta undantag där jag inte beställt skjortor. Har legat på 1,04 - 1,05 där, tänkte dock ligga in en liten löpningsspurt nu för att inte bara ligga på tidigare mått utan förbättra dom. Bör inte vara så svårt med fotbollen jag spelar nu och min nya löparrutin som jag ändå hållt på hyfsat i några månader nu. Äter fortfarande stundtals en del skräpmat, ska bli helt stopp för det ett tag nu med samtidigt som jag ska göra lite små portioner. Bytt ut en måltid emot mer en "snacktid" dessutom :). Nu blev det långt, hej då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar