måndag 15 april 2013

Lazy sunday




Idag har jag chillaxat playan! Skönt är det ändå, jag har släppt lite presentationsångest på söndagarna och försöker istället vara väldigt duktig på veckodagarna och det är rätt nice att ha det rätt lugnt och göra mindre viktiga saker. Igår var det party så vaknade rätt sent i vanlig ordning, jag hade trevligt! Gick väl upp 13 idag. Insåg att det var riktigt fint väder och tänkte bli lite brun i sommar så tog en corona, en filt och ett block ut i solen med en bön/avocadomix som snacks och låg där och hade det gött en timma medans jag skissade lite på vad jag kunde göra för årets arkitektprov. Osäker på varför jag gör det men det är ändå kul. Vore ändå kul att ha möjligheten att komma in om jag ville i Sverige.

Tyckte jag kom på något rätt okej i form av den korta tid jag la ner på det och just nu ligger de gött i frysen för att bli is och sedan snart smältas och man ska ta bilder på förloppet samt göra lite övriga skisser. Mina skisser är förresten väldigt ruffa som jag kanske har nämnt någon gång tidigare. Jag tänkte dock på det faktum att rätt många ändå kommenterar dom och säger ibland då och då att de kanske inte är så städade men rätt personliga och starka. Eller så försöker de bara vara snälla :D.  Hursomhelst, vi får se hur skisserna till detta prov blir uppfattade, jag har ingen aning.

Gjorde även en sjuk god kyckling med! Jag gillar när kycklingen är gul för att de är majskycklingar och det var lite special special att de hade dessa i charken, första gången på två år vad jag har sett. Detta koncept förresten med varor som bara är inne ibland är något som är väldigt underutnyttjat, jag älskar brämhults säsongsjuice och annat som bara finns lite då och då. Primörer, kräftor och annat gött är andra exempel på när det blir trevligt. Hittade även en sorts grillpåse med citron och vitlök för kyckling och satte in skiten i ugnen. Slängde även in lite lök och vitlök i botten, deglazade det hela med lite vit vin som jag silade och använde som sky/sås och gud va trevligt det var!

Hittade andra trevliga recept idag med och tänkte att jag skulle laga en del ny mat denna veckan. Detta blir min nya frukost tror jag;


http://www.kayotic.nl/blog/egg-drop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar