torsdag 25 oktober 2012

Grejz, modeller och broar

Vår lilla "bro" som inte är en bro. Skall vara med i en tävling.

Hej! Har blivit sjuk. Osäker på om det är infektionen ifrån visdomstanden som växer hårt in i övrigt tandkött, eller whatever. Det spelar kansk eingen roll, tror jag har feber också och är allmänt hängig.

Var på casinot häromdagen, torskade lite men gjorde en fin upphämtning trots att jag förlorade 2 stora potter på 500€ respektive en stor jävel på 750€. Det var där jag märkte hur illa jag mådde men då var det lite för sent, nästa buss gick 5:15 och orkade inte betala dyr taxi.

En liten upphämtning kom igår dock. Hade läst en del men var väldigt sen med en presentation. Skrev ner och fick igång en på 10 minuter med typ 80 minuters arbete angående cellulosa isolering och tyckte det kändes ovanligt bra när jag gick igenom och även okej att redovisa och när jag gick därifrån sa läraren "Great job!". Kan tyckas att det säger något om ämnet och  uppgiften men jag tycker ändå mina 10 minuter summerade bra de 5-7 sidors fulltext det fanns. Nåväl, detta gav mig faktiskt lite energi märkte jag.

Tills idag hade vi även ett arbete som handlade om att konstruera en bro. Eller inte en bro per say men det skulle vara ett visst span och ska kunna hålla liknande loads. Tycker den blev rätt fin, är lite osäker på hur denna "tävling" vi ska ha senare kommer innefatta någon relation med konstruktionsprinciper med total vikt i förhållande till hur mycket vikt (ett ratio alltså) eller  om det bara kommer handla om den som bär mest kilo. Vi är nämligen rätt nöjda med våran medans de andra vi har sett har byggt avsevärt tyngre konstruktioner där varje balk är liksom fem gånger så tjock. Det som får mig att tro motsatsen var att förra året var det några som gjorde en liknande grej och reglerna konstitutionerar att man får endast använda balsaträ (tunt trä) och lim som enda beståndsdelar och några häromsist bara doppade hela skiten i lim, alltså inte bara ändarna som förstärkning och därmed vann de tävlingen. Vi får väl se.

I övrigt så har vi matteprov på fredag vilket känns sådär. Är inte speciellt sugen på något annat än att ligga i sängen o bli frisk men försöker se det som någon utmaning att funktionera dugligt och göra vad jag ska trots att jag mår piss. Hoppas för övrigt också att de inte säger på fredag att min visdomstand inte är tillräckligt utväxt och att jag måste operera ut den utan att de lätt och smidigt kan rycka ut den som förra gången. Nu har jag mattelektion och bussturen är snart slut. Hej då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar