torsdag 6 mars 2014

Kompisval, lite halvsur osv.

Köpte lite halvdyrt trä för att göra en stol! 39$ kostade detta kalaset.
Tjaba! Ytterligare en vecka har gått, har varit lite trött och inte riktigt på humör för att göra saker. Lite av en neråtperiod asså men jag har bestämt mig för att komma ur det där snabbt. Får se till att göra det.
Så jag nämnde tidigare hur min roll här i San Diego har förändrats lite med vad jag är van vid. Jag har inte varit den som socialiserat runt med alla utan jag har ofta skaffat nån vän eller två i varje ny grupp med en helt okej men inte helt överdriven spridning av vad ska man säga, gruppens totala antal. Typ om jag pluggar i en klass med 50 pers så hälsar jag kanske på 15, hänger med 4. Här känns det dock som jag är lite mer all over the place men jag kanske inte på samma sätt har några säkra kort, så att säga.

När mina växter blir större och kräver nya hem, då gör man väl lite betongkrukor!
Eller jag har det men jag funderar på om vi två är ganska olika egentligen och har rätt olika värderingar, sätt att umgås och sådär. Jag höll på att skriva detta innan ikväll men idag precis för 15 minuter sen var vi väl ganska oense.  Skämtade lite lätt till honom om en sak han sa exakt för nån vecka sen och han sa typ att han inte uppskattade att bli retad. Jag sa att han ju sa exakt samma sak om sig själv för nån vecka sen men det spelade väl ingen roll. Jag förstår också situationalitet, IE så kan det vara okej att säga en sak 1-och-1 men man säger inte samma sak framför fler människor. Så gjorde en annan kompis för nån dag sen förresten vilket kändes lite som ett övertramp men ja, jag reagerade inte så hårt på det. Iaf så skulle vi gå ut och han bara snackade om att han ville träffa tjejer. Okej, det är ju liksom rätt normalt och även helt okej. Gick ut på ett ställe och tänkte att vi kunde tjöta lite, dansa lite och sen får väl han göra sin grej. Det var som jag även upplevde med några andra halvbekanta för flera år sen, folk som bara gick ut för att ragga.  Det finns massa man kan förstå men man blir äcklad när man märker hur lite de lyssnar på en annan kille och hur lite annat de kan ta in. Not my thing.
Iaf så är han en riktigt sjysst kille, givmild och med stort hjärta men jag funderar på om vi skulle varit såhär nära om vi båda hade bott i staden i 5 år+ och lärt känna större grupper, lite sorgligt... :(.




Ä finns väl bara i svenska och... tyska? Häuser?  Okej vissa andra ställen med tydligen. Känns svensk och skippade de bara A:et så fine!

Enkel jävla ritning jag gjorde på enklaste våningen i en byggnad jag designade. Byggnaden i sig var inte så enkel dock, återstår att se hur jag representerar allt.


Rent övrigt så ja, det är väl typ samma skit, jag jobbar på lite sådär halvineffektivt, läser lite om mycket, tränar en del osv. Är rätt sugen på min resa till hawaii och new york nu faktiskt men försöker även att återuppliva onlinepokern. I februari spelade jag absolutmegarekord-lite poker för att vara mig, 752 händer medans tidigare bottenrekord varit runt 5k nånting och även om jag inte räknar med att tjäna några större pengar här pga legaliseringen av onlinepoker (mycket begränsad tillgång) så vill jag lägga upp händer och få feedback för att vara förbered i juni eller juli för att tjäna in lite på PLO igen. Nu verkar det som jag har nåt en nivå där som är faktiskt långsiktigt lönsam (det känns jättebra) men det är liksom inte in i ryggmärgen så det kan falla ur men jag kan också bli massa bättre. Iaf vore det jättekul om jag kunde tjäna typ dubbla vad jag gjorde förra sommaren (som ändå var helt okej) och lägga en sorts grund så jag kan resa även nästa sommar + inte behöva få sån ångest när CSNskulden ökar 11000 kr nästa år endast pga räntan. Haha usch!

Påpassligt att Köpenhamns arkitektur ska komma på besök :). Får gå dit för att få igång ett litet snack med min potentiella master-plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar