onsdag 15 oktober 2014

Got ze keeys!!

Hej!
Jag har nu nycklarna till mitt place, kontrakt är skrivet och på onsdag börjar renoveringen! Det tar 20-30 dagar så det är en hel del tid kvar tills jag kan bo där. Storrenovering om jag ej sa det. Jag borde nästan gå och ta en massa bra kort för att visa hur det är nu och visa före och efter.

Det är ganska kul, man tänker på många små detaljer och är en bra övning inför arkitektframtiden. Typ så hur gör man för att bli av med massa passage-space? Vart placerar man dörrar för bäst cirkulation, bäst effekt etc? Sen får man anpassa efter möbler osv, T ex om man gör om gången ifrån 1 m bred till 1,2m bred så kan man ha lite klädhängare utan att det känns trångt.
"Ikonisk" byggnad i Madrid som är rätt ful men visst märker man den då den lutar framåt en massa. Lite väl enkelt "knep" imo, det är inte särskilt sofistikerad arkitektur.
 Sen typ ljussättning. Om det går bra och lätt att hyra ut så lär jag köpa lite dyrare ljus och få en bra känsla för det, testa philips hue. Varför då? Det är coolt men framförallt är det nice för arkitekturgrejen, ett ljus kan förändra en plats helt. Att hitta en perfekt färgton för olika rum eller olika modes.

För er som inte vet vad hue är så det en lampa med wifi som kan ha typ 25 miljoner färger som styrs av en smartphone. Det är coolt som tusan men väldigt väldigt dyrt, 2100 kr för 3 lampor + kontrollmaskin.


En första "middag" i lägenheten. Det är nära Lavapies där typ 90% av alla indiska restauranger i Madrid är på 0,5 kvadratkilometer. De lämnade massa sketna möbler men ändå några halvt användbara.

Senaste förslaget på hur jag ska göra om stället. Det blir 3 sovrum och ett kombinrat kök + vardagsrum.

Iaf är det kaos med mig just nu med alla kurser etc, vårat senaste grupparbete fick faktiskt bästa betyg av 9 grupper men i övrigt så känner jag mig lite stressad. 

Gått ner 1 kg btw, jag har ett kilo kvar tänkte jag, sen är det matchvikt! :D.

Hej på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar