måndag 19 maj 2014

Mål i sikte, en elektrisk enhjuling on nya mobben osv

Vetegräs - Mirakelmedicin?
Tjaba läget? Efter senaste veckans shoppingspree så kändes allt mycket bättre! Den här känslan av energilöshet var som bortblåst och nu känns det mycket bättre. En av de dagarna där jag kände mig piggast var förresten när jag drog vetegräs-shots. Alltså, ingen alkohol utan den här växten i en juicebar som ska vara bland det nyttigaste som finns, typ som goijbär antar jag. Jag är rätt nyfiken men skeptisk men jag mådde väldigt bra hela den dagen, tom efter gympasset kände jag att jag ville köra mer, något som inte så ofta händer. Jag tror jag ska köpa lite frön och odla, det får bli längre fram i tiden dock.

Vad har jag gjort senaste veckan? Hmm jag har jobbat på min portfolio. Den blev tillslut såhär (länk)
Detta var för ansökan till Danmark för ett eventuellt byte. Vi får se hur det blir med den saken, de vill ha lite saker som jag inte riktigt har. Känns mer sannolikt att det blir Spanien i September, inget fel med det alls, bara dyrt.

Besökte fiesta island och mission beach och ja, varje gång jag är runt havet tänker jag att jag inte utnyttjar vädret här. På tal om det, igår var det 36 grader. Sjuuuukt för varmt. Så varmt att det blir jobbigt att gå. Att cykla jämfört med att gå tänker jag som lite mer krävande och man blir varm, det jag inte riktigt har tänkt på är att det pustar rätt gött med vinden. Det blev tydligt med några veckors gång. Det var ett av skälen då till varför jag köpte min enhjuling och i onsdags var den äntligen framme!
Någon märklig ekorretyp var överallt när jag åkte min enhjuling!
 Jag antog att det skulle vara rätt lätt att lära sig men efter att ha åkt runt 2-3 timmar i Balboa park inser jag att det inte vore så smart för mig att vara ute i trafiken just nu. Vissa saker är väldigt lätta, lutar man sig framåt så åker man framåt och liksom principerna är nemas problemas. Vad som först visade sig vara svårare dock var att svänga. Det känns lite märkligt ibland och jag fick göra väldigt stora cirkalr för att komma runt. Jag satte upp två konor och körde runt 8or och försökte gå närmare och närmare. Det tog längre stund än beräknat att kunna svänga fint. Andra problemet som dock är mycket värre är att faktiskt bromsa. Jag kan vara värdelös men för mig så blev det väldigt många dåliga inbromsningar då det är lätt att tappa balansen med ena foten lite lätt när man byter fart och det kan göra att man svänger rätt rejält (om man tippar över på andra foten är ju större delen av kroppsvikten på andra sidan= sväng) och det blev väldigt många minipiruetter.

En annan sak som var lite halvklurigt var när det var lite lutning. Att köra på helt platt går ju fint nu men räkna med lutningen och även åt flera håll (nedåt och åt sidan) som skiftar sig var lite halvlurt med. Jag är helt säker på att jag kommer lära mig allt det här, precis som man lär sig att cykla, åka skidor eller skridskor men det lär ta rätt mycket träning tror jag innan jag vågar mig ut i trafiken.
Finns en sjukt trevlig livsmedelsaffär som nästan bara har riktigt bra grejer, Krisp heter den. Såg denna och har nog aldrig blivit mer lockad av något.

Jag målade den här!
 En i vår klass jobbar för en konstworkshop-grej som har klasser och säkert massa annat. Hon frågade flera om vi ville gå med gratis och jag vill generellt göra mer saker så jag sa tacksam ja! Stället var på en bar slash vinkällare som hade massa god öl och vin då. De stod kanvaser framme tillsammans med massa akryl och jag var laddad! Läraren var en snubbe och en sa att han specialiserar sig på att måla träd. Jag höll nästan på att skratta vilket uppenbarligen är helt fel reaktion men jag vet inte, jag tycker det känns som en märklig sak att säga. Det är en sak att pretentiöst säga nåt i stil med att ens grej är typ, vad vet jag, väldigt expressionistisk och så kanske det är rätt trist men att säga att man specialiserar sig på träd känns som man borde sträcka sig efter något mer, något större.

Såg att snubben kunde måla så jag slog rätt snabbt bort den tanken och insåg att det skulle bli väldigt lärorikt oavsett. Det var superkul! Ovan ser ni min målning. Jag tyckte det blev rätt bra Träd-delen var inte awesome men de andra är jag rätt nöjd med. Det blev rätt levande tillslut IMO.

Filminspelning baby
 I ett grupparbete så ska vi spela in en 5minuter lång film. Denna film ska vara en presentation av våran fiktuella arkitektbyrå som en kandidat för ett projekt om att bygga en bibliotek. Det går tydligen till så att man ska skicka in lite dokument, ge ett förslag tillsammans med kostnader och videon, ja jag antar att den uppgiften är gjord så man ska få med mycket info på rätt kort tid, presentationer brukar annars bli lite utdragna.

En av våra gruppmedlemmar är gay och en hyresvärd var också uppenbart det så vi fick låna ett konferensrum att spela in i. Jag vet inte vad jag tycker om det, jag antar att det är lite samma lathet som kan inträffa för såna som jag som bor utomlands. Det känns bekvämt att typ se någon gemenskap att vara svensk medans det finns massa andra personer ifrån andra länder som antagligen är mer lik oss själva.

Iaf att bli inspelad är ju alltid intressant. Det händer i princip aldrig för mig och jag trodde det skulle se värre ut än vad det gjorde. Jag var mer karismatisk i kameran än jag trodde, förra gången jag såg mig själv som 15åring minns jag att jag upplevde mig själv som obekväm att titta på. Kanske flackade med blicken eller jag vet inte, ryckte på mig. Pratade för snabbt, mumlade. Det korta klippet jag såg var som sagt mycket bättre. Det kanske var ett undantag dock.

Tog iaf på mig uppgiften att klippa ihop skiten eftersom jag är rätt sugen på att lära mig lite mer om videoeditering. Vi hade en ordentlig kamera med stativ men jag insisterade att vi skulle köra min nokia som en andra-kamera. Vi får se hur det blir. Jag försökte läsa lite mer om inspelningstips för nybörjade men det gick väl sådär. Nu såhär i efterhand borde vi nog haft 2 streams av inspelningar, kört klappljud för synk för vi stannade och stoppade en massa och jag antar att det kommer bli ett helvete att synkronisera varje klipp. Mycket av det vi gjorde var dock medvetet att lägga voiceover på så om v säger att 2,5 minuter av de 5 inte behöver synkas så blir det väl ingen mardröm att synka hoppas jag. Nu återstår att välja lite bilder och se hur man kan göra det smakfullt in i videon. Vi nämner vissa projekt osv och jag vet hur man fade:ar in bilder, flyttar på dom och bla bla bla men det lär inte se sådär supersnyggt ut att ha en video på någon som pratar, dra upp en jäkla bild som går in och ut så man får försöka tänka ut något bättre. Vi får väl se, kansek får lära mig premiere pro som kanske har något lätt man kan jobba med.
Hade 2 dagars mindless stranghäng i Pacific beach men det tar vi nästa blogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar