torsdag 30 januari 2014

Möbelnörden, deeep house och buddhistisk mediation.




Från ovan molnen!

Häromdagen skulle vi ut. Fernando och hans syster och hennes tjejkompisar skulle till ett ställe så jag hängde med. Visste inte riktigt vad för ställe så jag tog bara på mig en vit/ljusblå-randig skjorta vilket kanske inte var så neutralt, det skulle visa sig bli väldigt fel. Mötte upp Fernando vid min skola och såg hans syster för första gången. Herregud vilken vacker kvinna. Han är väldigt kinkig när det gäller familj etc så hon är offlimits, bara att respektera! Nåväl! Det finns en bar som heter Basic downtown nära min skola som vi gick till. Stället är ändå jäkligt skönt, det kan bli en ny favorit. Fin inredning men framförallt skön atmosfär.
Basic
Det är en bar/pizzeria vilket låter sunkingare än det egentligen är. Mötte även upp Konrad där som man inte hade sett  på ett tag. Därefter skulle vi iväg till ett annat ställe, åkte rätt långt bort ut ifrån stan och parkerade. Jag minns neonfärgerna i garderobsrummet för man såg massa nya grejer som jag aldrig sett tidigare i mitt pass och mitt id-kort. Det ger lite fingervisning kanske om vad för ställe det var. Det var folk med lurviga jackor, sjalar, djurhuvuden, furries. Alltså inte direkt freakish men jag insåg att det fanns en chans att en stor del av populationen var höga. Vi hälsade på deras vänner. En av dom var en norsk snubbe, helt löjligt lik Thor och han hade på sig en sån där indisk dress och hade rätt stora surfar/weed-vibbar. Sjysst kille oavsett.
Hypnotiserande.
 Iaf så raggade han på Fernandos syster och de hängde väl hela kvällen. Jag hängde iaf med dom och några andra på efterfest och sen käkade vi lunch/frukost dagen efter. Vi drog  lite vietnamesisk phô och systern skulle gå på meditation i downtown senare på kvällen. Hursomhelst så sågs vi där downtown och det var liksom fikarumsaktigt med ett kök med te och folk småpratade med enda skillnaden kanske då att hela stället var buddha-inspirerat men också märkligt nog så var Bob Dylan påtagligt där med bilder, böcker och skivor.

Tydligen så efter kl 7 stänger templet dörrarna, en väldigt gammal dörr såklart och när den stängdes var fridfullheten var tydlig. Förstår att man tänker lite sekt-vibbar men det är egentligen bara fördomar som man projicerar på det, allt är gratis och jag har även hört andra som gått på läger och grejer i Sverige där man inte krävs på pengar eller räknas betala. Så även här alltså.

Iaf så slogs vad som lät som en klocka och vi vandrade uppför trapporna, genom en port och in på övervåningen där det fanns en rad stolar bakom det ni ser nedan, kuddar och en sjalk kanske det heter? Snubben som var där, en vanlig amerikan som såg helt vanlig ut inledde med att säga att han inte är något mästare, någon intellektuell men att han är passionerad med buddha eller vad för ord han nu valde.
På klubben Spin.

Han bad oss alla säga varför vi kommit hit och svaren varierade. Jag sa att jag har flyttat runt massa, förändrat mina rutiner och detta kaos reflekteras även i min hjärna och i mina tankar. Det må låta flummigt men det är faktiskt sant, jag har tappat mitt fokus. Folk nickade efter min kommentar vilket jag bara spontant upplevde som svagt lustigt. Iaf därefter så pratade han lite och vi mediterade som jag förstår handlar om att släppa det mesta och fokusera på sin andning. Jag förstår det som att de tankar som poppar upp hela tiden om helt andra saker, eller ljud man stör sig på liksom ska förintas som en övning att vi själva väljer vad vi ska ta in.

Därefter slutade vi och han pratade lite lätt om läran och vad som är viktigt på ett plan så man som lekman hänger med. Jag gillar att det liksom aldrig handlade om några strikta regler utan bara är en livsfilosofi om att tolka saker rätt och med ett lugn. Iaf, sen fick man ställa frågor och det var då det var lite halvhumoristiskt med mr Thor. Stoner är nog ett bättre namn. Han körde denna frågan "I have heard that if you meditate for a long time and very deeply people have said that you get like high, is that true?". Ledaren svarade då med en historia om när de var på något läger nånstans och de körde någon märklig dans-meditation som, utan några externa substanser passade in på det där. En annan snubbe sa då att han tidigare hade haft problem med substanser och ville påpeka att detta rus är ingenting man bör uppsöka för sakens skull, att det som motivation är väldigt farligt.

En annan kul sak var när han frågade om mantran vilket iofs inte är så konstigt. En annan snubbe som också verkade som en stoner sa då följande; "Well, I was meditating with these korean people and they were chanting this mantra and I did not know what it meant. I just kept on chanting it and after a while it just felt so good. I can give you the mantra after the class if you want" varav Thor svarade "Yeah, that would be sick!". Haha jag fick hålla mig lite ifrån att skratta.

Efteråt sa han typ att de hade lite events och skit och att man gärna fick låna böcker gratis där så jag plockade med mig en om meditation. Jag tänker att för mig är det lite grann som yoga. Jag kommer nog göra det lite då och då när jag känner att jag behöver fokusera på vad som är viktigt i livet. Jag tänker att det kan vara en bra övning att sätta sig ner och meditera i 5 minuter som en start på dagen för vad som komma skall. Därefter berättar man för sig själv om vad som bör göras och då gör man det.

PS: Ohh jag glömde en sak som jag tyckte var kul. Vi blev upphämtade på söndags eftermiddag av Fernando som inte gillade musiken och Thor/Magnus nämnde det typ. Då sa Fernando att han gillade väl house men inte riktigt denna typen av lång djup house. Då sa Thor, yeah I guess it was pretty deep. Haha fuck vad det inte kom ut som jag ville, aja :D.



Nu börjar inlägget redan bli långt men iaf i denna process om att hitta rätt plats så känner jag mitt hem transformeras till något som blir mer och mer en del av mig själv. Oj vad jag flummar till det med orden nu! Vad jag försöker säga är att jag gradvis introducerar saker som jag gillar och att det blir mysigare och mysigare allteftersom. Köpte en örtskål som jag knipsar av ifrån när jag lagar mat och det är verkligen en jätteskön känsla att äta sina egna grödor. Notera att grödorna jag äter egentligen inte är mitt verk då de var fullvuxna vid inköp men snart blir det myntablad som jag har lagt min omsorg i.

7 sorters örter inkluderat choklad-mynta!

Frukost med allt grönt ifrån min egen lilla odling!
Iaf är det härligare och härligare att köra en frukost eller lunch på min balkong och jag planerar att fortsatt göra den mer awesome på olika sätt.

Egentillverkad hylla uppsatt för min projektor!
 I övrigt spenderar jag min vakna tid i materiallabbet som alltså är en slöjdsal mer eller mindre fast med massa maskiner istället för en massa bänkar där man sitter och sandpapprar i 5 timmar för att man är för liten för att kunna gå på maskinerna som kan göra samma sak på 2 minuter. Iaf så har jag gjort en hylla, två bokhållare, ett nattduksbord och har 3-4 andra saker på gång. Det mesta ser rätt skabbigt ut ärligt talat men jag gör snabba grejer för att snabbt göra många misstag och se vad som gick fel. När man gör en snabb prototyp ser man snabbt vad som gick fel och det är liksom inte riktigt värt tiden att göra saker rätt. Typ när det gäller ovan så gjorde jag väl 4-5 fel åtminstone men jag lärde mig hur man skulle ta hand om vassa kanter, hur mycket man behövde sandpappra för att färg och bets skulle funka fint och lite sånt där.

Vi skulle göra en bokhållare i furniture design-klassen. Fick sen reda på att den skulle vara minst 36 inch hög, alldeles för kort alltså.
Nattduksbord tillverkat, gjorde väl typ 15 misstag eller sådär på denna.
 Detta nattduksbord gjorde jag som är rätt instabilt och var tyå det första jag började göra. Vad jag lärde mig mest i detta projekt handlade om stabilitet eftersom det var ett helvete att försöka få asymmetriska delar jämna och att benen sen blev fuckade. Ähh, jag går inte in på detaljer mer men det är iaf superkul. Det som är lite oroväckande är bara när jag återvänder till Spanien där vi inte har materiallabbet att leka runt i. Jag tänker iofs då att jag har lärt mig hur man gör de flesta tekniker (jag håller just nu på att böja trä) och har då gjort en hel del shit så då kan jag börja göra intelligent och faktiskt snygg design då jag vet mina gränser och vad som är möjligt. En annan sak som är supercool med labbet förresten är att jag aldrig köpt en enda del trä utan folk lämnar bitar av vad de köper i labbet på ett ställe så får man plocka upp vad som passar. Det är en ganska kul utmaning att se vad som finns och vad man kan göra av det utan att lägga en krona. Nu har jag iofs lagt pengar på färg, bets och några krokar men ändå. Jag är jäkligt tänd på att försöka göra något vackert av rester. Vad jag vill göra är ingenting som ser smutsigt ut typ;


utan jag vill ha något snyggt och rent a la följande:
Denna är endast gjord med rester. Frågan är hur mycket lim som går åt och bla bla bla men aja. Det känns iaf superkul och jag utvecklar mig snabbt. Kanske om 2-3 år så kan jag göra något som faktiskt är bra. Har en kompis som är snickare och hoppas kunna hitta på något med honom i sommar. Osäker på hur sugen han vore på det dock än så länge, haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar