söndag 5 januari 2014

Årssummering av 2013

En kul bild jag glömt ifrån 2013 :). Mina byxor är i kylskåpet :D.
Men gud! Nu är det ju 2014! Hur var 2013 då? Mestadels bra! Vad gjorde jag egentligen? Vi går till facebook! Facebook säger följande:

Resmål:

San Diego
Las Vegas
Los Angeles
Salamanca
Mexiko:
Tijuana
Mexicali
Japan (överallt typ)

Vad har jag gjort då? Ja vi började halvåret i Spanien och avslutade två terminer där, fick äntligen godkänt på den satans calculus-examen som är så fruktansvärt tråkigt och hade gäckat mig som tusan. Det dumma var bara att jag missade en annan kurs i det stuket som är kvar, fick fettans PRECIS inte godkänt på den skiten. Så sjukt irriterande! Spanien känns så sjukt långt bort nu, känns märkligt att jag var där för så kort som ett halvår sen. Det är väl kanske därför jag börjar sakna det nu.

Okej så sen var det sommar där jag spelade först en massa poker! Det gick rätt bra, 195 timmar jobbade jag iaf. Sen var det wayout west med Kicki, twinsen och Ida! Gud va kortfattad jag är nu märker jag, jag måste nå mitt känslomässiga sida. Sen så hade vi sparat lite gött till en japan-resa i tvåveckor och den har jag skrivit om med massa bilder väl? Det var rätt härligt faktiskt. Det blev extra uppenbart för mig hur en lokal anknytning är så otroligt viktigt för att få en bra upplevelse. Sapporo var fint men skulle säkert verka som ungefär vilken stad som helst om inte min kompis Ayako bodde där och visade mig massa ställen, hängde med hennes vänner osv. Coolaste var ju att hänga med på deras släktmiddag men ja, jag skrev om det då! Resan var sjukt avslappnande och gött men det var också en resa där vid slutet av den så kände jag att kapitlet kortare resor för resandets skull var för en väsentlig framtid rätt färdig del av mitt liv. Missförstå mig inte, jag vill fortsätta resa runt men jag känner väldigt mycket för att lägga fokus på att bygga en karriär, ett nätverk, ett hem just nu och först när jag gjort det blir det längre resor. Nu är två veckor inte så långt iofs men ändå!

Med det ovan sagt så blir flytten till San Diego rätt konstig. Jag antar att jag var sugen på något nytt och folks omdöme om SD var så högt att jag kände mig dum att inte åka. Dessa skyhöga förväntningar var alldeles för höga för att vara sanna men SD har sannerligen växt vecka för vecka in i mitt hjärta. Det som jag gillar minst, förutom att bli deppigt påmind om USAs politiska system med hundratals hemlösa på gatorna varje morgon och kväll när jag cyklar förbi, är då min lärare. Skulle jag haft honom första året i arkitektur skulle jag definitivt börjat tveka på om det var något för mig. Nu vet jag att det är det, det var skönt att jag fick honom år tre. Att jobba övertid med moroten som inspiration fungerar alldeles utmärkt men när piskan och negativ energi är vad som driver dig känns det definitivt inte lika kul. Staden, kompisarna etc är annars nice som tusan!!

Angående kompisar tycker jag det är rätt intressant hur ens roll i en viss grupp utvecklas. Med mina barndomsvänner så är jag väl lite mer timid (trots att jag är avslappnad), när jag hängde med naturbasåret-folket kanske lite mer oortodox och sa konstiga saker, i Madrid så kanske jag är lite mer som att jag har lite konstiga teorier medans här har jag blivit en typ annan kategori som är väldigt olikt vad jag är annars. Jag tror min roll kan tillskrivas muntergöken! Hur märkligt är inte det!? Inte för att jag är sådär avsevärt gladare, det har bara skaffat sig så. Jag gillar ändå att jag kan ha den sidan. Det kanske ger djup. Eller jag vet inte. Att analysera sig själv i en gruppdynamik är förresten något som lätt kan gå fel, visst kanske alla dessa uppfattningar uteslutande finns i mitt huvud och inte andras, men nu är det ur min verklighet vi pratar, eller hur :D?

Okej iaf sista veckorna var inte lika latjo pga allt arbete men jag känner mig helt klart pepp att åka tillbaka. Pokervinsterna nu i julas (sjukt tacksam för det btw) samt tidigare insparning ger ändå en hel del utrymme också att spica upp de långa helgerna och loven med lite resor. För weekend-reser känns mycket mer najz än veckoresor. Vi får se lite hur det utvecklar sig, jag har vänner i San francisco, New York och förutom Miami är det väl typ där jag vill åka i USA. Roadtrip osv vore ju kul med men ja, längre fram snackar vi.

Nyårslöften för 2014 innefattar väl mest:
Bli mer effektiv
Nöjd dig inte med att vara average/godkänd.
Använd/köp mindre saker: Tänk på naturen och fokusera mer på huvudmålet i livet.
Lägg mindre tid på laga mat fast främst i att göra fler matlådor = några timmar sparade per vecka i mat.
Upprätthåll goda trender ifrån 2013 såsom att läsa mycket, träna
Fortsätt med att låta pokern bli irrelevant till plugget när vi inte har lov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar