torsdag 24 april 2014

Mexico, Utbrändhet, Nudlar, 1månads smärta och vad vet jag, Dominikanska republiken? Just det, bestulen jävla dator.

DIY: Gör egna udon nudlar. Blev väl helt okej! Gjorde nudlarna (alltså ifrån scratch) och buljongen själv!
 Näääämen hej! Nu har morsan åkt. Jag har en massa bilder och videos ifrån Seaworld men jag tänkte försöka lära mig lite videoredigering och sen slänga upp en liten testvideo snart. Det var rätt coolt faktiskt.

Alkohol- och köttfri-månad!
Iaf så är en av mina bättre egenskaper att jag ofta testar lite olika saker men också att jag försöker bli en lite bättre människa varje år. Jag har länge tänkt att vegetarianism är något som jag "tror på" men en av de sakerna jag inte följer.. Alla vet vi egentligen hur dålig köttindustrin är men vi väljer att glömma bort den. Ni har hört argumenten för, poängen är att jag nu kör en alkohol- och köttfri månad. Jag vill se om det ger mig mer energi och kanske nån ny infallsvinkel. Att liksom köra vegetariska dagar gör nog rät tmånga av oss men det blir först en livstilsförändring när man inser att man måste tillgodose sitt proteinbehov. För de allra flesta funkar det finfint men tyvärr är inte tofu, bönor, linser, quorn och dylikt inte alls lika bra proteinkällor som folk säger. Sanningen är att dessa ger ungefär 1/3 så mycket protein som all typ av kött. Det hade väl inte varit några problem egentligen men säg att du äter 200g kyckling naturellt, då behöver du uppenbarligen 600g linser för att få i dig samma mängd. Detta är 2-3 fulla tallrikar med linser, det orkar du nog inte få i dig.

Så om jag tränar 3-4 ggr i veckan som man på runt 80 kg så blir det svårt. Det är ju därför en gigantisk del av alla vegetarianer ju faktiskt är väldigt smala tjejer som inte tränar särskilt mycket. Själv ser jag det lite mer som en diet men också som ett sätt att bli lite mer kreativ med mat då. Jag har aldrig lagat med linser tidigare och det var ju trevligt!

En hylljävel jag gjorde.
 Annars då? Jag känner mig ganska energilös tyvärr. Det har faktiskt inte med min kost att göra, det har varit fallet nu ett bra tag. Mycket sitter såklart i huvudet (som alltid) men jag tror att det är senaste läsårets långa dagar som nu börjar ge utfall. Den senaste månaden har jag inte fått särskilt mycket gjort men ändå är jag oftast rätt slut och har ingen större lust att göra nånting. Oftast så kan nåt sånt utlösas av nåt tråkigt som händer i livet men jag känner att allt på pappret går rätt bra.

För att åtgärda detta ska jag skriva ut ett schema så jag inser hur få veckor det faktiskt är kvar. Tvinga mig igenom arbetet och ta bort all negativitet med positiva tankar. T ex så är jag rätt taggad på att chillaxa och ha det väldigt gott i Dominiskanska republiken i sommar. Som jag nog har nämnt så har jag 26 dagar emellan min flygresa till Sverige efter vi är färdiga i skolan och min huvudsakliga tanke var att resa runt i USA. Just nu tänker jag att en resa till Sydamerika, Mexiko eller Dominikanska republiken skulle vara mer värt pengamässigt och kanske också trevligare. Jag har en kompis i Dominikanska republiken och jag har checkat boendet. 600$ kostar det att flyga dit (4500 kr) och via airbnb kan jag bo snuskigt billigt i en lägenhet, vi snackar 3000krish på rätt fräscha ställen. Tanken är att åka dit och andas ut en vecka, sen börja spela poker och ta en spanska kurs. Tankar finns på ytterligare resor, kanske nån kombination men just nu känns det helt göttigt att bara vara där. Det är nästan så jag bokar allt redan denna veckan och sätter upp en lapp som en påminnelse.

Ben and Jerrys kom till skolan och gav ut gratis glass!
 I Mexico åkte jag i helgen med Fernando! Som sagt, han är en väldigt snäll och generös person med ett stort hjärta men han har många frustrerande sidor. Jag tänker att han kanske är lite som mig innan jag blev lite mer polerad med mina mer knepiga sidor. Iaf så när man är med någon 100% i 3 dagar blir ju sånt x10 typ. Han kan vara rätt snirklig med vad han vill, om han vill göra något. Själv är jag rätt direkt, jag vill inte gå till en dansklubb men jag hänger gärna i en bar osv osv. Det uppstår ofta situationer där han försöker prata bra om nåt han vill, sen inser han att man inte är sugen på det och ändå försöker han gravitera sjukt envist på det. Typ så var det på ett ställe som hette Boston. Vi gick in dit men volymen var alltså rent skadlig, och jag är ingen som klagar på sånt, jag tror faktiskt jag aldrig gjort det tidigare även om Sticky fingers visserligen inte är särsilt pratvänligt men ja, det är väl inte rent skadligt.

Jag tror jag räknade typ 8 försök att gå in till den jävla klubben ändå. Nog om det! Som ni ser fokuserar jag rätt mycket på negativa dsaker just nu. Det är lite så jag känner mig i livet rent allmänt, jag måste snappa ur det snabbt.

Massa shots som brinner i Mexiko!
 Det var iaf skönt att komma ifrån SD lite, vilket miljöbyte som helst hade funkat fint. Det tar typ 2 timmar att köra bil till Mexicali. Vi skulle bo hos hans kompis som jag träffade lite kort en annan gång. Vi sov länge och gick ut 2 dagar typ. Det är lite löjligt men det är ändå rätt kul att få ganska mycket uppmärksamhet. När jag tänker på det har jag nog aldrig sett en albino förrens nu. Det var en där och typ hans kompisar ville att vi skulle ta bilder tillsammans. Han var jättefull och jag fattade inte vilket land han var ifrån för att han pratade i princip obefantlig spanska och engelska.


 Något som är gemensamt för alla i vår familj (såsom min mamma smo var på besök nyligen) är att vi älskar katter. Det känns att så fort man tänker någon som gillar djur för mycket så blir det lite galenstämpel på det hela. Lite därför har jag tänkt att jag inte ska köpa någon katt. Eller inte därför, utan mest för att jag flyttar runt mycket och inte har lust att vara låst. Men nu tänker jag att det kanske inte vore dumt med en kisse. Såklart denna kattunge älskade mig, jag blir så glad varje gång de kommer nära :).
Diskoljus i form av tv, why not? En Coscorron especial är tydlgien att en bartender häller en shot i ditt face och skakar om dig.
 La clandestina är ett ställe som jag gillar i Mexicali. Det finns en skön blnadning av lugn och mindre lugna områden där. Vi gick andra dagen till ett annat ställe som tydlgein var känt. La Selva. Dagen innan var jag uppe till halv sju så med min ålder var jag inte sådär supersugen att gå ut att festa igen.

Shit vilket långt inlägg det blev. Jag glömde sista grejen. I torsdags kom jag till skolan för att inte hitta min dator. Jag var rätt säker på att jag lämnade den där och jag gick rätt snabbt till säkerhetsgubben. I skolan har vi övervakningskamror men man kunde bara max spela upp kanske dubbla hastigheten så om det vore normalt så skulle det alltså ta (4+13=) 11 timmar att gå igenom videon. Tack och lov är de rörelsedetekterande och tjuven visade sig klockan 5 på morgonen. Man såg en rödhårig halvtjockis med svart hoodie som strövade runt och kollade efter värdesaker. Han såg snabbt min (på min nya jävla pissplats) och även en annans och roffade åt sig båda och gick sen iväg. Det var lite segt att bevittna det hela typ. Iaf så har jag Gouda försäkring, jag hoppas verkligen att jag får bra med cash, jag har ju ändå videofilmen som bevisar det hela. jag hade hela 3 laptops här, ena kostade 2700 kr, den andra 6500 kr och denna som blev bestulen gick på 12000 kr. Det suger rätt hårt asså. jag försöker inte att tänka på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar