fredag 18 april 2014

New York, Seaworld och vi kör väl en liten portfolio

MUSIK! Nu! Nu går ni och sätter på detta mästerverk på spotify Moto Boy – It Was Always You! Börjar ganska segt men sen så jäklar! Moto boy är kanske världens sämsta namn men gud va bra skit det är, jag är osäker på hur stor han är men känns på nåt sätt som han är underskattad.

New York!
Nog om det. Väl i New York så hade vi olika flyg så jag kom några timmar tidigare, jag tog airtrain till Penn Station och bestämde mig för att få de 25 minutrarna till hotellet för jag ville se mig omkring. I Birrosk anda så har jag inte några problem att gå vilse med flit och bara se. Det var tydligen i Hells kitchen vilket ju är ett rätt coolt namn! Sjukt höga byggnader överallt och det är rätt fantastiskt ändå att de började med dessa gigantiska byggnader på 1930talet, långt innan datorer kunde göra komplexa uträkningar. När vi gör möbler så gör ju varje mm fel vinkel eller misstag en enkel jäkla trästol skev eller instabil och tänka sig att göra en byggnad på kanske 350 meter är egentligen rätt svinlande om man tänker på det sättet. Denna bilden här kändes rätt mycket "House of cards" vilket var rätt härligt och främst kanske då Freddys bbq joint.
 Är det samma Jimmy som äger dessa restauranger?




Jag kom till hotellet om låg ganska nära broadway, 538 west 58th street och sov då jag varit uppe länge. Morsan kom sen in och väckte mig, skönt att se henne! Förra gången hon besökte mig i Madrid hade hon haft problem med snö så hon spenderade nästan 24h i Schiphol på golvet för alla hotellrum i närheten var upptagna plus att de konstant sa att hon skulle få flyga. Hon har mycket på sin tallrik i jobbet nu och verkade behöva en semester rätt så rejält. Skönt att allt gick bra denna gång.  Det har inte riktigt sjunkigt in att båda mina föräldrar relativt snart är i pensionsålder, tanken på att sluta är tom sjuk för mig. Jag förstår förresten inte varför de ska gå så omedelbart, varför kör man inte ett avtrappningsschema istället för att sluta tvärt? Då hinner de äldre anpassa sitt liv successivt med mindre arbetsbörda. Jag kan tänka mig att man blir rätt ställd efter-pensionstiden när man helt plötsligt slutar behövas.

Public library tror jag
Brasilianskt!
Vi gick och käkade på en brasiliansk restaurang och bestämde oss att det fick räcka för den dagen, hon kom ändå fram runt 10. Dagen efter så gjorde vi massa turistiska saker.  New York var mycket kallare än vad jag trodde det skulle vara och det blåste som satan. Folk körde rätt aggressivt, något man har sett runtom i världen men jag har nog aldrig sett folk GÅ aggressivt. Alla är verkligen stressade påväg nånstans och det ska gå fort. Jag vet inte om det hade med det gråa vädret (det hjälpte säkert inte) men de hade väldigt slitna och stundtals deprimerande trottoarer, man tycker ju att om folk tydligen spenderar 1,5 miljoner dollar i genomsnitt på en lägenhet borde de lägga mer energi på deras omgivning (eller staden borde lägga mer pengar på en stad som bidrar med mycket skattepengar). San Diego är ju ganska dyrt men New York var ju klart värre, man får ha bra inkomst men det får man säkert
Förstår inte riktigt poängen med dessa grejer, kan nån förklara?
Hej gulle! Jag har varit lite negativ frame of mind det senaste så jag försöker komma ur det där. När jag kom till skolan första dagen på onsdagen (2 dagar sent) så hade folk tagit all min skit, flyttat det till absolut sämsta bänken möjligt, min cykel var också stulen samt någon random person kastade skit på mig den där natten. Borta var iaf all laddning för att gå tillbaka till skolan men som med varje irritationsmoment så försöker jag gå tillbaka och tänka att det är så situationen ser ut och att jag kan välja att låta det negativa ta över mig eller istället göra det till något bra istället.  Iaf så skulle jag till New York för att möta upp min mamma som är på besök!

Jag käkade lite thai, tog en öl och fortsatte sedan min promenad. Snittpriset på Manhattan för en lägenhet är tydligen 1 460 000$ (hyra 3973 USD) och man hade lite det i beaktning när man gick runt. Typ dessa här fann jag roliga, notera att det står "Terrific tenements". Om ett ställe är terrific så brukar de sällan behöva skriva det.





 I min tanke (utan att ha besökt staden) har New York varit en drömstad men jag har alltid tänkt att jag måste behöva ett mycket större nätverk och ett utbyte med staden för att det skulle vara passande att flytta. Typ så vore det eventuellt möjligt att starta upp något internetbaserat och bo där men utbytet med staden skulle vara väldigt begränsat. Det gäller såklart med alla platser i livet men New Yorks storlek känns som att känslan av utanförskap blir starkare. Jag håller staden i åtanke för mitt framtida professionella liv.




 Nära times square! Denna dag var första riktiga dagen och vi bestämde oss för att vara väldigt turistiga eftersom ingen av oss hade några förbestämda platser vi skulle gå till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar