tisdag 2 december 2014

Massa bilder och ekonomi-guide

Hej! Jag har inte bloggat på längre för jag har varit upptagen och att jag kände att jag repeterade mig en hel del. Livet har ju mest handlat om nya lägenheten och alla små roliga och tråkiga uppgifter som kommer typ varje dag, vare sig det gäller om designval, papper jag måste fixa, inköp eller whatever.

Jag tänkte mest ladda upp lite bilder och kommentera kort men sen också berätta att jag lagt till en ny sida som jag tror många kan ha nytta av, jag skrev lite om privatekonomi. Lite fakta om fonder, konton osv eftersom folk borde veta mer men också för att typ alla frågar hur jag kan ha råd att köpa en lägenhet och huvudanledning är ju för att jag har sparat så mycket av det jag har tjänat. Jag är övertygad om att en stor del av mina kompisar tjänat mycket mer än jag men sparat undan mindre. Kanske har de också utnyttjat mer och varit lyckligare, osäker på vilket och det spelar inte så stor roll. Folk kanske inte ens vill spara, vad vet jag. Då behöver ni inte läsa!

Iaf, jag börjar bli väldigt glad nu att allt börjar bli klart, inflyttning blir runt den 8e december och jag är också väldigt glad att jag åker hem till Sverige 20e december till 8e januari. Efter allt lägenhetsgrejs är klart blir mitt nästa projekt att bli riktigt riktigt bra på spanska, något som jag borde ha lagt mer energi på även om min spanska inte är alltför dålig!  Jag har nu inte spelat poker på snart 3 månader och jag planerar inte att lägga så mycket tid på det heller de närmaste åren. Det innebär mer tid till aktiviteter som alltid annars har fått lida.

Här är detta dokument - Min spar/investeringsguide!



Black friday ger mig en superrea på en diskmaskin jag ändå hade tänkt köpa

El Escorial - Studiebesök

1 december - Självständig köksfläkt halvt installerad till köksön!

Lampjakt!

TV-jakt! Det blev en samsung 40" full HD för 299€ på black friday = Jag är nöjd

Kanske 2-3 veckor in i renoveringen. Detta är mitt "kök"

Hittade mikobryggeri-affär med 400 olika typer av flaskor = perfekt.

IPA, så jag har längtat!

Golvet som jag tillslut valde.

Liten sketch på delar av lägenheten. En del av ett rum som har en märklig plats ca 2 meter upp. Det blir nog en garderob kombinerad med chillrum i marockansk-stil med kuddar och filtar.

Spanar in lampor.

Även tråkia saker måste inköpas, ledlampor och typ dammsugare och skit.



Gjorde en jävla tabbe och bad dom först lämna ett minifönster där, tänkte att jag kunde gömma det i ett överskåp men en idiot kunde ha sett att det var mittemellan...

Lägg till bildtext

Mina ritningar ser nästan ut som en arkitekt. De är fortfarande inte bra men de börjar nästan arta sig. Tror inte jag är bra för övrigt och försöker vara ödmjuk, jag vet att det finns kanske en miljon svenskar som ritar bättre.

Tvättmaskiner är väl inte sexigast att leta efter, dock nödvändigt i Spanien där inga har tvättrum. Det borde dom ha.

Auktion på black friday

Samma hörn fast ovan fast genomfyllt för 90 euro extra. Ska målas vitt och ja, sätta köket där.

Köpte utställningsexemplaret på IKEA. Osäker på hur bra det var samt vilken jag ska använda. Köpte en billigare för typ 190 euro, en bättre för 420 euro och denna då var 599 euro och kraftigt nedsatt. Vilken är bäst?

Skrivbordsstolar, denna köpte jag i sverige och är mycket nöjd!

Detta köpte jag en av de två dagarna på IKEA under black friday. Även ugnen och ytterligare en madrass var för övrigt inte med i bild. 39 euro hemkörning = värt :D:D:D:D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar