söndag 22 juni 2014

Passet är borta, spelar poker i Santo Domingo!

Oförklarlig port :D
Hej!
Nu har jag varit 5-6 dagar i Dominikanska republiken och bara i Santo Domingo, huvudstaden alltså. Just nu är jag rätt mycket i klaveret tyvärr då en väska med mitt pass, min mobil, mina nycklar hit är hos en halvbekants persons kompis! Vad som hände var att vi var på Barbarella med en jag träffat ifrån couchsurfing, vi möttes upp och gick till hennes kompisar hus och det var planerat att gå till stranden antingen på natten eller dagen efter. Jag bytte om kläder för konserten och lämnade mitt pass, mina nycklar och mobilen i handbagage-väskan och sen drog vi dit. Det var i en stor stadium och det pågick ifrån 6 till 6. Man kunde ej gå ut. Det betydde att efter några timmars dans/konsert så gick folk och vilade lite, vissa sov, typ som jag runt 4a tiden. När jag vaknade var folket jag var med under hela kvällen borta, jag kunde ej ringa för jag tog inte med min mobil. I lite sådär halvchock frågade jag en polis vart det fanns en bankomat som jag kunde ta ut pengar så jag iaf kunde ta en taxi hem. Väl därefter så har jag pratat med denna vän online men jag fattar inte varför hur svårt det kan vara att fixa fram ett nummer eller en adress. Detta var i onsdags och nu är det lördags kväll, alltså många dagar har gått. Det gör mig såklart väldigt orolig men idag så pratade vi om att träffas, hon sa att hon kom ihåg adressen och det känns lite bättre. Men såklart inte jättebra.

Billig "kinesisk" lunch för 100 pesos eller 15 kronor

Ett provisoriskt pass går att ordna via konsulatet här men det funkar inte i USA tydligen och jag spanade in enkelresa härifrån till Göteborg och vi snackar 11 000 kr som billigast. Så ja, det kan gå åt helvete men jag hoppas denna situationen löser sig snart och det är ju väldigt skönt att detta händer i början av en resa på 3-4 veckor istället för i slutet.

Detta gör iaf att jag inte har några bilder (ingen kamera) och att jag ej är sugen på att resa runt i landet här innan det är klart men i övrigt är allt rätt gött. De som hyr ut här är musiker och vi såg på deras konsert i torsdags vilket var väldigt trevligt. Igår träffade jag Ruben som jag pluggade tillsammans med och hans vänner och det var en toppenkväll. Skulle inte klockan vara så mycket så skulle jag beskriva den kvällen mer. Han är iaf ifrån Santo Domingos övre klass och alla hans vänner med och det var en rätt stor skillnad mellan vad jag har sett hittills. Typ alla vägar, bilar och hus är trasiga och trafiken är hemsk. Det låter iofs rätt deppigt men det har även rätt mycket charm, husen är inte trasiga på ett deppigt sätt (haha) utan det är kul att gå på gatorna där det är massa liv, massa frukt som säljs osv osv.



Rooftop häng!

Spelat en hel del poker då suget varit stort och det har gått ganska bra ändå, om än inga miljoner direkt. Hoppas det fortsätter rätt stabilt så man kan bygga en liten grogrund för resterande sommaren och kanske komma upp på nivåer jag spelade tidigare där timlönen är mycket trevligare. Vi får se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar